Ο Πάπας Φραγκίσκος το πρόσωπο της χρονιάς για το TIME

Τις περισσότερες ψήφους των αναγνωστών συγκέντρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος με αποτέλεσμα το περιοδικό TIME να τον αναδείξει πρόσωπο της χρονιάς.

Ο ταπεινός και προσιτός Ποντίφικας κατάφερε να κερδίσει τους αναγνώστες, αφήνοντας πίσω του υποψήφιους όπως το «βαθύ λαρύγγι» της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, τον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον Ταγίπ Ερντογάν και την Μάιλι Σάιρους.

Όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του αμερικανικού εντύπου, Νάνσι Γκιμπς, το εξώφυλλο

του ΤΙΜΕ θα αφιερωθεί στον Πάπα Φραγκίσκο.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μάλιστα αναπτύσσει εκτενώς τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν τον Πάπα Φραγκίσκο ως πρόσωπο της χρονιάς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Έχει χάρισμα, αγκαλιάζει τον κόσμο, που κανείς δε θα ήθελε να αγγίξει, πλένει τα πόδια κρατουμένων, πραγματοποιεί λειτουργίες για τους μετανάστες, βοηθά όσους έχουν ανάγκη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους φτωχούς. Αυτό είναι το ισχυρότερο μήνυμα που στέλνει και μας πηγαίνει πίσω, σε αυτό που η Εκκλησία προσπαθούσε να κάνει», ενώ συνεχίζει «Υπάρχουν πολλά πράγματα που ο Φραγκίσκος είπε και ενθουσίασε τον κόσμο. Όταν ερωτήθηκε για τους ομοφυλόφιλους είπε “ποιος είμαι εγώ να τους κρίνω;”, όταν ερωτήθηκε για τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση είπε ότι πρέπει να συλλογιστούμε τον πόνο, τον οποίο βίωσαν. Το ίδιο ισχύει και για τους διαζευγμένους».

Τέλος καταλήγει: «Παρόλα αυτά, μέσα σε εννέα μήνες, έχει κάνει τον κόσμο να αλλάξει γνώμη για την εκκλησία. Για αυτό είναι ο άνθρωπος της χρονιάς».

The post Ο Πάπας Φραγκίσκος το πρόσωπο της χρονιάς για το TIME appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα