Ο Όμιλος Μυτιληναίος διεκδικεί μεγάλο έργο στην Αλγερία

Σε μεγάλο διαγωνισμό (mega deal), που έχει προκηρύξει η κυβέρνηση της Αλγερίας, συμμετέχει η ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή 6 μονάδων ισχύος 9.000 MW.

Τα παραπάνω αποκάλυψε η Διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίος, εχθές, κατά τη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Βάσει των όρων του διαγωνισμού πάντως, καμία κ/ξ δεν μπορεί να αναλάβει περισσότερα από δύο έργα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται το φθινόπωρο.

Η ελληνική εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρό ανταγωνισμό, κυρίως από κινεζικές

και κορεατικές εταιρείες, για τον πρόσθετο λόγο ότι στην παγκόσμια αγορά EPC μονάδων CCGT’s (συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί για δημοπράτηση νέων έργων.

Στο κομμάτι του δανεισμού, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ομίλου τόνισαν ότι εξετάζεται προσεκτικά η περίπτωση της έκδοσης εταιρικού ομολόγου και έχει υπάρξει τους προηγούμενους μήνες η κατάλληλη προετοιμασία. Ωστόσο, ο όμιλος έχει αποφασίσει να περιμένει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διαμορφωθούν πιο ελκυστικοί όροι.

Όπως αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με ανταγωνιστικούς όρους και μετά τη συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού το συνολικό μέσο κόστος χρηματοδότησης είναι κάτω από το 7% ποσοστό πολύ καλό για τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Qatar Petroleum, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης τη χαρακτήρισαν σημαντική καθώς δίνει μια ιδιωτική αποτίμηση και επιβεβαιώνει στην πράξη με όρους αγοράς την αξία για αυτές τις μονάδες φυσικού αερίου που λειτουργούν στην ελληνική αγορά.

Τονίστηκε για την αγορά της ενέργειας ότι τα μεταβατικά μέτρα που αποφασίστηκαν πρόσφατα από τη ΡΑΕ είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλουν σημαντικά στη μετάβαση σε μια πιο ανταγωνιστική αγορά. Οι μονάδες του ομίλου, όπως αναφέρθηκε, είναι από τις πιο αποδοτικές και ανταγωνιστικές και θα ωφεληθούν από την ομαλοποίηση της κατάστασης στην αγορά.

Για την πορεία του ομίλου στο β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι εκπρόσωποι της Μυτιληναίος εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στο περιβάλλον της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα