Ο Μιχελάκης θα ζητήσει ευρωπαϊκή ενίσχυση για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς

Συνάντηση με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, θα έχει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στις 6 Φεβρουαρίου, κάτι που επεδίωξε ο ίδιος ο υπουργός, προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση από ευρωπαϊκά κονδύλια υπέρ των σεισμοπαθών κατοίκων της Κεφαλλονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την επιστροφή του από την Κεφαλλονιά, ο κ. Μιχελάκης Εσωτερικών επικοινώνησε με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην ΕΕ, προκειμένου να εξετασθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν από το

Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες της Κεφαλλονιάς για τα δεινά που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Ο επίτροπος Χαν τόνισε στον κ. Μιχελάκη ότι η Κομισιόν θα εξετάσει με προσοχή την ελληνική πρόταση ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του Ταμείου.

The post Ο Μιχελάκης θα ζητήσει ευρωπαϊκή ενίσχυση για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα