Ο Μέρντοχ βοηθά οικονομικά τους πληγέντες του τυφώνα

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια για τα θύματα του τυφώνα Σάντι και κάλεσε και άλλους επιχειρηματίες να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων.

« Η News Corp. έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο», έγραψε ο Μέρντοχ

στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στο μεταξύ, βοήθεια στις ΗΠΑ για τους πληγέντες πρότεινε ο αρχηγός ισλαμιστικής οργάνωσης στο Πακιστάν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Ο Χαφίζ Σαΐντ ηγέτης της οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως η φιλανθρωπική του οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα είναι έτοιμη να βοηθήσει τα θύματα του Σάντι.

Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε την προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ αναγνώρισε «τον σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται. Αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας», σημείωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό ΠρακτορείοTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα