Ο Γ. Καμίνης καθαρίζει την Αθήνα από τα γκράφιτι – Επόμενος σταθμός η πλατεία Μοναστηρακίου

Επιχείρηση καθαρισμού του κέντρου από τα γκράφιτι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι έπειτα από την υλοποίηση της επιχείρησης στην πλατεία Μοναστηρακίου, η προσπάθεια να διατηρηθεί η πόλη καθαρή από τα γκράφιτι συνεχίζεται.

«Πέρυσι τον Αύγουστο αρχίσαμε μία εικαστική παρέμβαση στην οδό Αθηνάς, προκειμένου να σβήσουμε κυρίως τα γκράφιτι. Καταλήγουμε τώρα στην πλατεία Μοναστηρακίου», είπε ο κ. Καμίνης και συμπλήρωσε:

«Ήταν ένα πρόγραμμα που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία γιατί συνεργαστήκαμε και με

καταστηματάρχες και με ιδιώτες. Αυτό το σχέδιο επεκτείνεται σε κεντρικούς δρόμους και έτσι θα συνεχίσουμε σε στενή συνεργασία με τους φορείς και τους απλούς πολίτες της πόλης ούτως ώστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή από γκράφιτι».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ανδρέας Καρέλας, ζήτησε την άμεση ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης για τα γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν ο καθένας να αγοράζει ένα σπρέι και να γράφει όπου βρίσκεται, ό,τι θέλει.

Τέλος, ο κ. Βαρελάς πρόσθεσε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να αγοράσει κάποιος ένα σπρέι από ένα κατάστημα πρέπει να έχει επαγγελματική ανάγκη.

The post Ο Γ. Καμίνης καθαρίζει την Αθήνα από τα γκράφιτι – Επόμενος σταθμός η πλατεία Μοναστηρακίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα