Ο Φαλτσιανί (λίστα Λαγκάρντ) επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του «Κόμματος Χ»- ένα ισπανικό κόμμα εμπνευσμένο από το κίνημα των « Αγανακτισμένων», τίθεται ο Ερβέ Φαλτσιανί. Ο Ερβέ Φαλτσιανί είναι ο άνθρωπος που το 2008 υπέκλεψε 127.000 ονόματα πελατών από την τράπεζα HSBC,στην οποία εργαζόταν. Από αυτή τη λίστα προέκυψε και η περιβόητη « λιστα Λαγκάρντ».

«Κίνημα πολιτών που οργανώνονται και εργάζονται μέσω διαδικτύου» όπως αυτοαποκαλείται το Κόμμα

Χ, πρέπει να συγκεντρώσει 15.000 επιπλέον υπογραφές ως τις 21 Απριλίου για να μπορέσει να κατέλθει στις εκλογές.Ο γαλλοϊταλικής καταγωγής, πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί είναι ήδη συντονιστής της επιτροπής για τη διαφθορά του Κόμματος Χ. Σε ψηφοφορία που διεξήχθη στο διαδίκτυο για υποψηφίους, οι υποστηρικτές του κόμματος τον εξέλεξαν πρώτο κι ετέθη επικεφαλής της λίστας.

«Η Ισπανία είναι μια χώρα όπου η δυσαρέσκεια μεταμορφώθηκε σε δράση» εξήγησε ο Ερβέ Φαλτσιανί σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος Χ. Ξεκαθάρισε πως «η κοινωνική ανισότητα δεν είναι αναπόφευκτη» κι επέκρινε «τις χρηματαγορές, υπεύθυνες για τόσες αδικίες και προβλήματα» και κατέληξε λέγοντας «από σεβασμό απέναντι στην κοινωνία που υπέφερε και υποφέρει ακόμη, πρέπει να δράσουμε».

Ο Φαλτσιανί κατοικεί σήμερα στην Ισπανία, η οποία αρνήθηκε να τον εκδώσει στην Ελβετία, και ασχολείται με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

The post Ο Φαλτσιανί (λίστα Λαγκάρντ) επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα