Ο δικός μας Μιχάλης

Παρακολουθώ την επί διήμερο σταύρωση ενός πρώην υπουργού, του αγέρωχου και πάντα ευθυτενή, στο στιλ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Μιχάλη Λιάπη, εξαδέλφου του Κώστα Καραμανλή, στου οποίου της κυβερνήσεις διετέλεσε υπουργός.

Τι φοβερό είναι αυτό που έκανε και τον λιθοβολεί σύσσωμο το έθνος; Μήπως δεν έδωσε το καλό παράδειγμα; Το νεοελληνικό ιδεώδες εκφράζει ο Μιχάλης Λιάπης. Δηλαδή, να αγοράζουμε τζιπάρες γιατί νομίζουμε ότι μπορούμε πάντα να τα έχουμε όλα εύκολα και όταν σφίξουν τα λουριά, για να αποφύγουμε τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας,

να αποσύρουμε τις πινακίδες. Εντάξει, συμφωνώ, ότι το προχώρησε πολύ παραπέρα, κυκλοφορώντας με ψεύτικες πινακίδες. Αλλά εάν δεν ήταν πιο καπάτσος από εμάς, εμείς θα γινόμασταν υπουργοί, όχι εκείνος. Τυχαία τον έκανε ο Καραμανλής υπουργό Μεταφορών;

Υποπτεύομαι ότι μέσα του είναι ικανοποιημένος για την τροπή που πήραν τα πράγματα, γιατί εξασφάλισε δημοσιότητα. Ένας ξεχασμένος συνταξιούχος που επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα ως πρότυπο ενός ολόκληρου λαού που αγάπησε όσο τίποτα άλλο τις τζιπάρες και μίσησε όσο τίποτα άλλο την εφορία.

Ο Μιχάλης Λιάπης είναι ο δικός μας άνθρωπος ή, καλύτερα, μία όψη του εαυτού μας. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. Ο οδηγός μας για μια Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει. Που παραβιάζει το stop και συνεχίζει αυτάρεσκα την πορεία της προς το πουθενά μέσα στο νέφος της παρακμής.

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

The post Ο δικός μας Μιχάλης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα