Ω, μπανανία μου… ΕΛΛΑΣ!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο πίνακας που δημοσιεύεται στη στήλη αυτήν αφορά σε εφορίες και φόρους και έχει δημοσιευθεί εδώ και ημέρες στην ηλεκτρονική έκδοσή μας. Όπως θα δείτε, οι φόροι που εισπράχθηκαν εκθέτουν τους λεγόμενους πλούσιους, αλλά κυρίως εκθέτουν την εξουσία, η οποία διαφημίζει τον συνεχή εναγκαλισμό της με την πλουτοκρατία, επειδή «οι πλούσιοι είναι οι αιμοδότες της οικονομίας».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εταιρείες ανήκουν

σε πλούσιους και ότι υπάρχουν, επίσης, πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες πλούσιοι διαχειρίστηκαν έντιμα και σωστά τις εταιρείες τους, αλλά έπεσαν έξω και διαλύθηκαν οικονομικά. Έτσι θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι πλούσιοι συνεισφέρουν στην οικονομία διά της εφορίας με τις εταιρείες τους.
Αυτό είναι μόνο σε ένα μικρό του μέρος αλήθεια. Είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια σωρεία Ελλήνων επιχειρηματιών παρουσιάζουν επιχειρήσεις με άσχημα οικονομικά, αλλά οι ίδιοι έχουν μεγάλη άνθηση με λογαριασμούς και, άρα, μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.
Όχι, δεν είμαστε κατά των πλουσίων και της επιχειρηματικότητας. Τουναντίον. Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του Συντάγματος, που ορίζει ισονομία και ισοπολιτεία και καθένας να εισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Οι πίνακες σαν κι αυτόν δείχνουν ότι το κράτος αλώθηκε από συμμορίες. Οι δεκάδες εφοριακοί που έχουν πιαστεί με τεράστιους λογαριασμούς στο εξωτερικό είναι απόδειξη ότι όσοι μπορούν πληρώνουν για να αποφύγουν τις εκ του Συντάγματος υποχρεώσεις.
Στα βόρεια προάστια δεν μένουν μόνο πλούσιοι επιχειρηματίες. Μένουν και στελέχη υπουργείων και οργανισμών. Η διαμονή τους εκεί είναι απόδειξη λεηλασίας πλούτου από τους ίδιους, αλλά και ότι οι εφορίες δεν κάνουν ούτε το απλό. Δηλαδή, σωστή φορολόγηση. Όλοι ξέρουν ότι στα προάστια αυτά μένουν άνθρωποι που έχουν δεκαπλάσια και βάλε από εκείνους που μένουν στα φτηνά προάστια. Οι λίγες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα. Επομένως, θα έπρεπε να είναι δεκαπλάσια και άνω τα έσοδα.
Ρίξτε μια ματιά στα ονόματα που διέρρευσαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Περιμένετε να ανοίξουν και οι δικαιούχοι των δεκάδων εξωχώριων εταιρειών της λίστας Λαγκάρντ. Ψάξτε να δείτε αν οι δικαιούχοι των λογαριασμών αυτών κάνουν περικοπές στις εταιρείες, επειδή «δεν πάνε καθόλου καλά οικονομικά».
Είναι μερικές μόνο από τις πολλές αποδείξεις ενός κράτους απόλυτα διεφθαρμένου σε ορισμένους τομείς και με μειοψηφία υπευθύνων. Αυτοί οι τομείς είναι του «μαζί τα φάγαμε» και δεν είναι η πλειονότητα των Ελλήνων. Ο πίνακας αυτός δείχνει με ποιους τα τρώνε οι Πάγκαλοι που δηλώνουν Ελευσινιώτες, δηλαδή από την περιοχή που μένουν οι πλούσιοι, αλλά οι ίδιοι μένουν στα βόρεια προάστια, στο Λαγονήσι, εκεί δηλαδή που μένουν οι… φτωχοί!
Τι χρεία μαρτύρων έχουμε, αφού υπάρχουν οι πίνακες, αλλά και ζωντανά παραδείγματα;

Ανάλογα φαινόμενα
Όλοι γνωρίζουν ότι το Μεξικό είναι μια χώρα με εκατομμύρια πεινασμένους. Κι όμως ο πιο πλούσιος στον κόσμο, ο Σλιμ, είναι Μεξικανός! Και γίνεται πλούσιος από το… αίμα των Μεξικανών. Για να μπορέσει να γίνει… Σλιμ χρειαζόταν μια Γκορντίγιο.
Η Γκορντίγιο ήταν επί δεκαετίες επικεφαλής του συνδικάτου των εκπαιδευτικών και από προχθές βρίσκεται φυλακή για καταχρήσεις τεράστιων ποσών για εξοχικά στις ΗΠΑ και αλλού. Το μεξικανικό κράτος δεν επιτρεπόταν να κρατάει καταλόγους με τους εκπαιδευτικούς που πληρώνονται από το μεξικανικό Δημόσιο, διότι «αυτό ήταν θέμα της Γκορντίγιο». Αν νομίζετε ότι δεν έχουμε ανάλογα φαινόμενα στην Ελλάδα, κάνετε λάθος…

Keywords
Τυχαία Θέματα