Νταβούτογλου: Τους τελευταίους μήνες έγινε τεράστια προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις για το Κυπριακό υπογραμμίζοντας πως από το 2004 και το σχέδιο Ανάν η Τουρκία είχε επιδείξει καλή θέληση ώστε να βρεθεί λύση.

Όπως είπε «Οι τότε προσπάθειες δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα, και παρά τη θετική στάση της Τουρκοκυπριακής πλευράς συνεχίσθηκε η απομόνωση της»

Ο Νταβούτογλου στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Ολλανδό ομόλογό του Φρανς Τίμερμανς

τόνισε πως «Τους τελευταίους μήνες έγινε μεγάλη προσπάθεια, που ξεκίνησε πρώτα από τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές —με την πρωτοβουλία του Εκπροσώπου των ΗΕ— και στη συνέχεια με ενέργειες της Τουρκίας και την συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, της Ελλάδας και της Βρετανίας, καθώς επίσης, και του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των ΗΠΑ».

Στο θέμα της έκδοσης κοινής διακήρυξης ο κ. Νταβούτογλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση λέγοντας: «Δεν πρόκειται για ένα απλό ανακοινωθέν. Στο κείμενο αυτό υπάρχουν όλες οι παράμετροι της ειρήνης. Αν κάποια μέρα φθάσουμε σε λύση στην Κύπρο, στο κείμενο αυτό έχουν απαριθμηθεί μια προς μια όλες οι παράμετροι αυτής της λύσης».

The post Νταβούτογλου: Τους τελευταίους μήνες έγινε τεράστια προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα