Συστάσεις Μούιζνιεκς στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί τον όρο «παράτυπος μετανάστης» ή «παράτυπη μετανάστευση»

Συστάσεις προς τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιούν τον όρο «παράτυπος μετανάστης» ή «παράτυπη μετανάστευση» αντί για «παράνομος μετανάστης» ή «παράνομη μετανάστευση», που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη διατυπώνει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νιλς Μουΐζνιεκς, με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην επιστολή του ο κ. Μουΐζνιεκς εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να ζητήσει τη δικαστική διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι και εκτιμά θετικά

την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, ενώ επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα, χαρακτηρίζοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης πολυάριθμες και άξιες συγχαρητηρίων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένος από την κίνηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Μπαντιά, να ζητήσει δημόσια συγνώμη σχετικά με το τραγικό γεγονός και επαναδιατυπώνει το αίτημά του προς τις ελληνικές αρχές να διαμορφώσουν έναν ανεξάρτητο μηχανισμό υποδοχής παραπόνων, επιφορτισμένων με την έρευνα των ενεργειών και τη δράση των εντεταλμένων κυβερνητικών αρχών.

Κλείνοντας εκφράζει την ανυπομονησία του να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος που έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη.

The post Συστάσεις Μούιζνιεκς στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί τον όρο «παράτυπος μετανάστης» ή «παράτυπη μετανάστευση» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα