Νικολόπουλος: Ούτε ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει στην ΧΑ να συμμετάσχει στις εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον καθηγητή, Νικολόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι για άλλη μία φορά παρεμβαίνει υπέρ του ακροδεξιού κόμματος.

Πρόκειται για ένα ακόμα νέο επεισόδιο του σήριαλ ενόψει εκλογών με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ .

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ηλίας Νικολόπουλος,

κατηγορήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ότι είναι ο «συνταγματολόγος» της Χρυσής Αυγής καθώς σε ένα του δήλωση τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» , πως: «Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει στη Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος είναι ένας από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένω παλιότερα τον είδαμε να κάνει και ένα πέρασμα από το ΔΗΚΚΙ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι ο κ. Νικολόπουλος, με την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις «σε δημοσιογραφικές εκπομπές-πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματα της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία καταλήγει με το ερώτημα: «Ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο ίδιος, λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του στο ψηφοδέλτιο του Αλέξη Τσίπρα, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του από τη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της «αποπροσανατολιστικής» όπως την χαρακτήρισε θέση του κόμματος στο μειονοτικό (με αφορμή την εκπαραθύρωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από τον κατάλογο των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών).

Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε επικρίνει τις δηλώσεις και τις θέσεις του «τουρκόφιλου» καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου, επίσης υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τα μειονοτικά θέματα.

The post Νικολόπουλος: Ούτε ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει στην ΧΑ να συμμετάσχει στις εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα