Νευρικότητα στο Χ.Α.

Με νευρικότητα ξεκίνησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά τα κέρδη έως 1,17% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, υποχωρεί εκ νέου κάτω από τις 800 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών επίσης υποχρεώνεται σε απώλειες, κινούμενος μέχρι στιγμής με εναλλαγές

προσήμου σε εύρος διακύμανσης που ξεπερνά το 6%.

Στη σύνθεση του FTSE20 με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται πέντε τίτλοι. Ξεχωρίζουν τα κέρδη έως 6,92% της Τρ. Πειραιώς,. ακολουθούν με άνοδο άνω του 1% οι Alpha Bank και ΜΕΤΚΑ, ενώ σε μικρότερο ποσοστό ενισχύονται οι τίτλοι των ΕΤΕ και Eurobank.

Αμετάβλητες διαπραγματεύονται οι ΔΕΗ και Jumbo, ενώ σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ΚΑΕ, Τρ. Κύπρου, Βιοχάλκο, MIG και Cyprus PB.

Εβδομάδα μεταβλητότητας χαρακτηρίζει αυτή που μόλις ξεκίνησε η Beta Securities, σημειώνοντας ότι αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδος. Πέραν των εγχώριων αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται, το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται κατά κύριο λόγο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή για το «πακέτο» λιτότητας και στην ψηφοφορία για τον ελληνικό προϋπολογισμό του 2013 την Κυριακή.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 794,57 μονάδες με απώλειες 0,95%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί σε ποσοστό έως και 1,82% στις 787,63 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται έως 3,26%, οι απώλειες αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε 0,21% (από το -2,84% νωρίτερα) στις 301,47 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 38,5 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 21 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 48 μετοχές κινούνται σε αρνητικό έδαφος, 19 ενισχύονται και 9 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα