Νέοι, εκατομμυριούχοι και αυτοδημιούργητοι!

Για να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος χρειάζεται, τύχη, ταλέντο, φαντασία. Όταν όμως είναι ακόμα ανήλικος μπορεί να τα καταφέρει;

Και όμως τα παρακάτω παιδιά κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι χάρη στις λαμπρές τους ιδέες αλλά και στη σκληρή τους δουλειά. Μπορεί να μην είναι γνωστοί, ούτε να γεννήθηκαν σε προνομιούχα περιβάλλοντα αλλά οι ιστορίες τους όπως τις καταγράφει το newsbeast, σίγουρα συναρπάζουν, αποτελώντας ένα ευχάριστο παράδειγμα προς μίμηση.

Fraser

Doherty: Η μαρμελάδα της γιαγιάς

Ξεκινώντας από την ηλικία των 14 ετών, ο Fraser Doherty χρησιμοποίησε τις συνταγές της γιαγιάς του για σπιτική μαρμελάδα, πουλώντας τα βαζάκια στους γείτονές του στο Εδιμβούργο. Μέχρι τα 16 είχε καταφέρει να δημιουργήσει τρελή ζήτηση για τη μαρμελάδα του, τη «SuperJam», παραλλάσσοντας μόνος του την παραδοσιακή γιαγιαδίστικη συνταγή. Οι δουλειές πήγαιναν τόσο καλά που ο ίδιος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο για να αφιερωθεί στην επιχείρησή του, με γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ να τον προσεγγίζει το 2007 και να βάζει τα βαζάκια του στα 184 καταστήματά της σε όλη τη Βρετανία. Ο ίδιος πήρε τραπεζικό δάνειο 9.000 λιρών για να καλύψει τα πρώτα του έξοδα, ενώ το 2009 οι πωλήσεις της μαρμελάδας του άγγιξαν τα 1,2 εκατομμύρια λίρες! Κατόπιν κυκλοφόρησε και βιβλίο, το «The Superjam Cookbook», το οποίο έγινε ανάρπαστο. Ο ίδιος δηλώνει για την ασύλληπτη επιτυχία του: «Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα λεφτά, φτιάχνω μαρμελάδα γιατί είναι αυτό που αγαπώ να κάνω. Η επιτυχία βέβαια είναι αρκετά γλυκιά»…

Cameron Johnson: Ευχετήριες κάρτες

Όταν οι γονείς του Cameron Johnson του ζήτησαν να σχεδιάσει τις προσκλήσεις για το πάρτι που θα φιλοξενούσαν στην οικία τους, είναι σίγουρο ότι δεν είχε ιδέα πόσο μακριά θα τον πήγαινε αυτό! Εντυπωσιασμένοι από τα αποτελέσματα της δουλειάς του, οι γείτονες άρχισαν να τον πληρώνουν για να τους σχεδιάζει διάφορα πράγματα. Μέχρι την ηλικία των 11, ο τραπεζικός του λογαριασμός μετρούσε ήδη αρκετές χιλιάδες δολάρια από τη σειρά των ευχετήριων καρτών «Cheers And Tears» που δημιούργησε. Κατόπιν χρησιμοποίησε τα κεφάλαια που συγκέντρωσε για την πρώτη του online επιχειρηματική περιπέτεια, το SurfingPrizes.com, μια υπηρεσία toolbar που θα του απέφερε σχεδόν αμέσως κέρδη 300.000-400.000 δολαρίων τον μήνα! Πριν καν αποφοιτήσει, ο Cameron Johnson είχε ήδη βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο, ενώ αργότερα, σε ηλικία 19 ετών, θα πουλούσε την επιχείρησή του και θα πήγαινε για άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια.

Sean Belnick: Ηλεκτρονική πώληση επίπλων

Παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας του, όντας 14 ετών, ο Belnick μαγεύτηκε από τον κόσμο των online πωλήσεων και σχεδίασε τη δική του σελίδα για να πουλάει πράγματα. Με κόστος κάπου 500 δολάρια, ο ίδιος άρχισε να πουλάει κάρτες Pokemon για να εξοικειωθεί με τη διαδικασία της ιντερνετικής πώλησης. Ο πιτσιρικάς εξοικειώθηκε βέβαια γρήγορα και σύντομα θα ξεκινούσε να πουλά έπιπλα γραφείου μέσω του νέου του site, το Bizchair.com, το οποίο μέχρι να κλείσει ο Belnick το 18 έτος της ηλικίας του του είχε ήδη αποφέρει κέρδη 24 εκατομμυρίων δολαρίων! Η ιστοσελίδα απασχολεί σήμερα 75 εργαζομένους και ο ίδιος έχει βάλει νέο στόχο, τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Για την επιτυχία του δήλωσε: «Πρέπει να έχεις σφοδρή επιθυμία να πετύχεις και να πάρεις τα ρίσκα σου για να το καταφέρεις. Δεν είναι για τον καθένα».

Nick D’Aloisio: Ειδησεογραφική εφαρμογή για smartphone

Ο 17χρονος Nick D’Aloisio έβαλε «φωτιά» στο Ίντερνετ όταν η εφαρμογή που έφτιαξε για smartphone στον ελεύθερο χρόνο του αγοράστηκε από τη Yahoo έναντι του αστρονομικού ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο ίδιος είχε αρχίσει να ασχολείται με κώδικες ήδη από τα 12 του, γεγονός που απέδωσε καρπούς όταν σχεδίασε την ειδησεογραφική εφαρμογή που λάτρεψε η Yahoo. Ο D’Aloisio επενδύει πλέον τα χρήματά του, έχοντας ωστόσο μια συμβουλή για επίδοξους προγραμματιστές: «Αν έχεις μια καλή ιδέα ή αν πιστεύεις ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά, δώσε αμέσως την εφαρμογή σου στον κόσμο καθώς υπάρχουν επενδυτές παντού που αναζητούν εταιρίες για να επενδύσουν».

Πηγή: iefhmerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα