Νεκρός ο αρχηγός των Τσετσένων ανταρτών

Νεκρός είναι ο ηγέτης των τσετσένων ανταρτών και νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία, Ντόκου Ουμάροφ, όπως αναφέρει το Kavkaz Center, κύρια ιστοσελίδα ισλαμιστών της Ρωσίας και φιλικά προσκείμενη στους ισλαμιστές εξτρεμιστές μαχητές του Καυκάσου

Τον θάνατο του Ουμάροφ ανήγγειλε η ιστοσελίδα γράφοντας ότι ο ηγέτης του Εμιράτου του Καυκάσου «έγινε μάρτυρας», αλλά δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις,

ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι ο Αλή Αμπού Μοχάμεντ είναι ο νέος εμίρης και διάδοχος του νεκρού πλέον ηγέτη.

Στο παρελθόν η είδηση αυτή του θανάτου του διέρρεε πολλές φορές από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, οι οποίοι ανέφεραν ότι σκότωσαν τον Ουμάροφ, ωστόσο πάντα η πληροφορία αυτή διαψεύδονταν και ο ίδιος εμφανίζονταν σε νέα βιντεοσκοπημένα μηνύματα, λέγοντας ότι είναι ζωντανός.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από τις ρωσικές αρχές.

Οι Τσετσένοι ισλαμιστές αντάρτες του Καυκάσου τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις στη Ρωσία.

Ο Ουμάροφ είχε διατάξει τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας που είχε αποτέλεσμα συνολικά 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τον Ιανουαρίου 2011.

Επιπλέον, ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο του 2010, στις οποίες πέθαναν 39 άνθρωποι.

Τον Νοέμβριο του 2009, οι Τσέτσενοι αντάρτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση σε τρένο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, που άφησε πίσω της 26 νεκρούς.

Ο Ουμάροφ στο τελευταίο μήνυμά του είχε ζήτησε από τους μαχητές του να στοχεύσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Ο Ουμάροφ είχε επικηρυχθεί και από τις ΗΠΑ, που πρόσφεραν το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον προσέφερε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

The post Νεκρός ο αρχηγός των Τσετσένων ανταρτών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα