Η ανακοινωση απο την τραπεζα αττικης για νεο "business plan" επιbeβαιωσ​αν το fimotro

19:49 18/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Eμεις τα είχαμε πει (εδώ) ότι σχεδιάζεται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας Αττικής και να που τώρα μας επιβεβαίωσε η χθεσινή ανακοίνωση της τράπεζας. Μαθαίνουμε στο παρασκήνιο ότι το business plan βρίσκεται... σε εξέλιξη με στόχο να κατατεθεί στην ΤτΕ
πριν τις 15 Απριλίου και υποστηρίζουν ότι η τράπεζα διαθέτει ισχυρό κεφαλαιακό “μαξιλάρι” αλλά και την στήριξη του βασικού της μετόχου.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπως έχουμε ξαναπεί υπό τη μορφή φημών και κάνουν λόγο για σπάσιμο της Attica Bank σε “good” και “bad bank” με το “καλό κομμάτι” να αποτελεί πυλώνα άλλου τραπεζικού ιδρύματος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι “τα σενάρια αυτά αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός”, αφού η Attica Bank έχει δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (tier 1) 12,4% με στοιχεία 9μήνoυ 2013 και δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (core tier 1) 9,4% κατά την ίδια περίοδο.

“Ως εκ τούτου οι φήμες απέχουν από την πραγματικότητα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Επισημαίνουν δε, ότι η ανοδική πορεία της μετοχής δύο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μελλοντική αυτόνομη πορεία της Τράπεζας. Το μήνυμα το οποίο κυριαρχεί στο εσωτερικό της Attica Bank είναι: “η τράπεζα θα τα καταφέρει και πάλι”. “Η Attica Bank παραμένει ισχυρή και η μοναδική τράπεζα που δεν έχει εμπλακεί το ΤΧΣ”, προσθέτουν. Παρ΄ όλα αυτά, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να πράξουμε το καλύτερο για τους μετόχους και τους πελάτες μας, συμπληρώνουν.

Η Attica Bank είχε λάβει το πράσινο φως για πιστωτική επέκταση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ μέσα στο 2014, ενώ από το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης– μέχρι σήμερα οι καταθέσεις της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ.Όλα πάντως δείχνουν ότι προχωρούν κανονικά
Keywords
Τυχαία Θέματα