Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποβρυχίων

Νέος κύκλος ανακρίσεων για την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 θα ξεκινήσουν οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταυρόπουλος, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις τις off shore εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει από την έρευνά τους για τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο

έχουν ήδη αποστείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο φέρεται να διοχετεύτηκαν προμήθειες για τα υποβρύχια.

Στο στόχαστρο όμως της ανάκρισης, μπαίνει και το πρόσωπο που είναι ο πραγματικός δικαιούχος μιας ακόμη off shore εταιρείας που ενεπλάκη στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος». Πρόκειται για την εταιρεία BEESTON MANAGEMENT SA μέσω της οποίας διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ και αναφέρεται στο πόρισμα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές, για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας εκδόθηκαν τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται να κληθούν να καταθέσουν και όσοι εξαργύρωσαν επιταγές οι οποίες συνδέονται με την υπόθεση της προμήθειας των TOR M αλλά και να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα εάν τα χρήματα που εισέπραξαν προορίζονταν για τους ίδιους ή αν κατέληγαν σε τρίτους, την ταυτότητα των οποίων θα πρέπει και να αποκαλύψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα