Νέες απαιτήσεις ΔΝΤ για ΦΠΑ και φορομηχανισμό (έκθεση)

Σημαντικές αποκλίσεις στους στόχους της φορολογικής διοίκησης αναφορικά με την ολοκλήρωση ελέγχων και την είσπραξη οφειλών, καταγράφει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) με θέμα: «Κατάσταση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εξέταση του ΦΠΑ», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η έκθεση διαπιστώνει υστέρηση στον έλεγχο προσώπων υψηλού καθαρού πλούτου και ελευθέρων επαγγελματιών και συστήνει στην Ελλάδα να λάβει άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Για

το ΦΠΑ, αναφέρεται πως περίπου το 42% των φορολογουμένων στο σύστημα ΦΠΑ είναι μικροεπιχειρήσεις που αποφέρουν αρνητικά έσοδα περίπου 2,3% σε υποχρεώσεις του ΦΠΑ κι ως εκ τούτου θεωρεί πως εντός του 2013 πρέπει να δρομολογηθεί ένα υποχρεωτικό ελάχιστο όριο για την εγγραφή των μικροεπιχειρήσεων στον ΦΠΑ.

Ωστόσο, το κλιμάκιο εμφανίζεται κατηγορηματικό για τον έλεγχο προσώπων υψηλού καθαρού πλούτου και ελευθέρων επαγγελματιών υψηλού εισοδήματος, για τον οποίο σημειώνει πως ουσιαστικά έχει περιέλθει σε απραγία και πρέπει να ενεργοποιηθούν εκ νέου.

Διαβάστε αναλυτικότερα ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ!

Keywords
Τυχαία Θέματα