Νέα πνοή για το 9ο Συνέδριο της ΝΔ

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία οδεύει, ολοταχώς, για τη διεξαγωγή του 9ου Συνεδρίου της. Ένα Συνέδριο, το όποιο θα σηματοδοτηθεί από τις ριζικές αλλαγές, που θα γίνουν, τόσο στο Καταστατικό, όσο και στη δομή της Ν.Δ., ως οργάνωση σ’ όλη την επικράτεια. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι σταθερές ιδεολογικές αξίες, που διέπουν τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και να γίνουν βασικός πυλώνας των αλλαγών.

Οι κατά τόπους κοινωνίες οφείλουν

να έχουν λόγο, μέσα από τις κομματικές μας οργανώσεις, σε ό,τι αφορά, κυρίως, τα επίκαιρα και τα ιδιαίτερα θέματα, που απασχολούν τον κάθε Νομό. Ο λόγος τους θα μπορούσε, κάλλιστα, να περάσει μέσα από τη μορφή ψηφισμάτων ή ακόμη και δημοψηφισμάτων και η όποια απόφαση αναδειχθεί, μέσα απ’ τη συγκεκριμένη διαδικασία, να είναι δεσμευτική για τους τοπικούς βουλευτές, πολιτευτές , κομματικά στελέχη, όπως επίσης και για τη στάση, την οποία θα κρατήσει το κόμμα , σε όποια θέση και αν βρίσκεται, είτε ως Κυβέρνηση είτε ως Αντιπολίτευση.

Ας αναλογιστούμε όλοι το έργο τον Νομαρχιακών Επιτροπών. Ποιος είναι ο ρόλος τους; Κάποια χρόνια πριν, υπήρχαν τοπικές οργανώσεις σε κάθε συνοικία της Λάρισας. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε πιο δεκτικοί και ανοιχτοί σε κάθε είδους υπόδειξη, να αλλάξει ριζικά η παρουσία των κομματικών οργανώσεων. Ο Νομός Λάρισας είχε, πριν λίγα χρόνια, 102 τοπικές οργανώσεις με αρκετούς πυρήνες μέσα σ’ αυτές. Σήμερα, βλέπουμε συρρίκνωση των τοπικών οργανώσεων και των μελών αυτών. Αλήθεια είναι ότι δεν συρρικνώθηκαν τα μέλη, αλλά ότι, απλά, γύρισαν την πλάτη σε παλαιοκομματικές πρακτικές. Υπάρχουν τρόποι να αντιστρέψουμε αυτή τη συμπεριφορά και να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στις θέσεις μας, πιο κοντά στην πολιτική. Σε αυτό το Συνέδριο, ας τεθούν προτάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κόμματος. Ενός κόμματος δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη.

Πρέπει να βρούμε άμεσες λύσεις να προωθηθεί προς πάσα κατεύθυνση ένα από τα βαρειά χαρτιά της Θεσσαλίας , που είναι ο Τουρισμός. Χρειαζόμαστε υποδομές, αλλά και προτάσεις να πέσουν στο τραπέζι, κυρίως, από τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν πολλές μορφές τουριστικής ανάπτυξης στον ευρύτερο θεσσαλικό χώρο .Κορωνίδα όλων ο Όλυμπος, ακολουθούν τα παράλια του Νομού Λάρισας, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα σε μεγάλο βαθμό , ο θρησκευτικός τουρισμός , η προβολή των αρχαιολογικών και λαογραφικών χώρων κ.α. Για την ευημερία του τόπου μας είναι επιτακτική ανάγκη να εκμεταλλευτούμε την τουριστική ανάπτυξη, αν, φυσικά, θέλουμε ν’ αφήσουμε μια αξιοπρεπή πολιτιστική και ιδεολογική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Η κρίση γεννά ιδέες , γεννά πρακτικές, γεννά πρόοδο, με στόχο, πάντα, την ανάπτυξη.

Παλεύω ως νέος άνθρωπος να κάνω τη χώρα μου, ξανά, χώρα ευημερίας και ανάπτυξης. Χώρα, στην οποία τα άξια παιδιά της θα βρίσκουν εύκολα εργασία.

Μέλημά μας είναι να ξεπεράσουμε, σταδιακά, όλες τις δυσκολίες, με θυσίες, τις οποίες πρέπει να κάνουμε όλοι μας, προκειμένου ν’ αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, διεθνώς, καθώς και να της δώσουμε την οικονομική σταθερότητα, που της αρμόζει μέσα στην Ευρωζώνη.

Παλεύω να στηρίξω την παράταξη μας , η οποία, πάντα, καλείται ν’ αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και στηρίζω τον Πρωθυπουργό μας, Αντώνη Σαμαρά, που παλεύει να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα