Συνάντηση Κατερίνας Ζαχείλα και Γιάννη Βρούτση

Το μείζον ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της ανάγκης προστασίας των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, συζήτησε η πολιτευτής Ν. Λάρισας και Αναπλ. Γραμματεας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Ζαχείλα Κατερίνα, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση, στα γραφεία του Υπουργείου.
Στη συνάντηση αυτή, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων των δυο πλευρών για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και πέρα και από τη στιγμή που η Ελληνική οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και

να μπαίνει σιγά, αλλά σταθερά σε μια νέα τροχιά.
«Το πρώτο ζητούμενο για την Κυβέρνηση αυτή είναι να πετύχει μείωση της ανεργίας, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας που ανοίγονται, κυρίως για τους νέους μας» τονίζει σε δήλωσή της η κα Ζαχείλα, η οποία επέμεινε πως «παράλληλα το Κράτος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, όσον αφορά τουλάχιστον τις κοινωνικές παροχές».
Ο κ. Βρούτσης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ενώ επισημάνθηκε το γεγονός των δεσμευτικών ηλικιακών ορίων που ισχύει σε πολλά προγράμματα απασχόλησης ,στερώντας την ευκαιρία για εργασία σε μεγάλο ποσοστό πολιτών.Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά κατά τη συζήτηση για την συνέχιση των προγραμμάτων που αφορούν νέους άνεργους με σκοπό την κατάρτιση και την απασχόληση.
Τέλος, οι κ.κ. Βρούτσης και Ζαχείλα συζήτησαν εκτενώς για τα θέμα που αφορούν την κατάθεση της νέας κυβερνητικής πρότασης της Ν.Δ.,ενόψει του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα