ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της τροπολογίας για τα πετρελαιοειδή προϊόντα

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν δεκτή την τροπολογία σχετικά με τους υπόχρεους τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης στα οριζόμενα πετρελαιοειδή προϊόντα. Την τροπολογία καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ

και ΚΚΕ.

Η τροπολογία είχε αποσυρθεί νωρίτερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, αλλά προσήλθε στη Βουλή όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την επανέφερε στο σώμα του νομοσχεδίου.

«Η χορήγηση της χρονικής παράτασης (κατά την οποία δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις) κρίθηκε πρόσφορη γιατί ο χρόνος που δόθηκε αποδείχθηκε ότι δεν είναι επαρκής», είπε χαρακτηριστικά ο Στουρνάρας.

Ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών. Αντίθετα, ο Στουρνάρας τόνισε ότι «δεν ωφελούνται μεγάλες εταιρείες,αλλά ωφελούνται μικρές εταιρείες».

«Τη Βουλή την υποβαθμίζει ο τρόπος που συνειδητά νομοθετείτε. Στο ερώτημα αν αυτό γίνεται από αβλεψία ή δόλο, δυστυχώς απαντώ: δόλος. Στην τροπολογία δεν γίνεται διάκριση μικρών και μεγάλων εταιρειών. Όλοι απαλλάσσονται από τις κυρώσεις», σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Είναι φωτογραφική ρύθμιση υπέρ συμφερόντων», είπε και επεσήμανε: «την ώρα που γδέρνετε τον κοσμάκη είστε πολύ γαλαντόμοι με αυτές τις εταιρείες».

The post ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της τροπολογίας για τα πετρελαιοειδή προϊόντα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα