«Ναι,ο Παπανδρέου είπε: Θέλετε να αρπάξετε Ακρόπολη και νησιά μας»!

Του Γιάννη Ντάσκα

«Ναι ,κάποια στιγμή είδα τον Παπανδρέου πολύ κουρασμένο,λυπημένο και απογοητευμένο από τον τρόπο που είχαν πάρει οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον άκουσα να λέει «ετσι,όπως το πάτε κάποια στιγμή θα μας ζητήσετε την Ακρόπολη και να νησιά»

Αυτά δεν τα γράφει οιοσδήποτε αλλά ο πρώην πρωθυπουργός

της Ισπανίας Θαπατέρο στην αυτοβιογραφία του ,η οποία είναι εξαιρετικά διδακτική μέσα από τις αποκαλύψεις της για τον ωμό και καθαρά εθνικιστικό τρόπο με τον οποίο πορεύεται η Ενωση.

Από τη μια μεριά οι επιτυχημένοι Γερμανογάλλοι και οι δορυφόροι τους και από την άλλη η Ελλάδα.Οχι από τη μία οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας και αγώνας να λύσουν πρόβλημα ρευστότητας και χρηματορροών αλλά έθνη –κράτη κατά έθνους-κράτους.

Από τη μια μεριά να ζούν κερδίζοντας πολλά οι έχοντες ταυτότητα γερμανική,γαλλική,αυστραιακή κλπ και από την άλλη να επιβαρυνθούν οι έχοντες ελληνική ταυτότητα.
Υποτίθεται ότι αυτοί οι στόχοι είχαν μείνει πίσω το 1957 με την ισχύ των αρχών της ευρωπαϊκής ένωσης,το 1981 με την είσοδο της Ελλάδας και πάντως από το 2001 με την ευρωζώνη,κατά την δημιουργία της οποίας όλοι ήξεραν ποιες δυνατότητες και ποια χρέη είχαν τα κράτη ξεχωριστά.Και ήξεραν ότι τα χρέη είναι για να αγοράζουν από Γερμανογαλλοαμερικανούς ΜΟΝΟ.Και ήξεραν ότι με τις αγορές αυτές είχαν δουλειές τα γερμανογαλλοαμερικάνικα εργοστάσια και έτσι πήγαιναν καλά οι οικονομίες τους.

Το χειρότερο δεν είναι ότι ο Παπανδρέου είπε αυτή τη φράση,ούτε ότι ανγκάστηκε(;) να την πει απευθυνόμενος στους άλλους ηγέτες στη σύσκεψη.

Το χειρότερο είναι ότι την έκρυψαν και οι δυο πλευρές και την μάθαμε από γερμανικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν πως δεν ήξεραν ότι ειπάωθηκε στη σύσκεψη και ότι τάχα ηταν δικό τους εύρημα.

Στην πραγματικότητα και ήξεραν και πίεζαν.

Γιατί ο Παπανδρέου δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι το είπε;Μήπως γιατί θα του έλεγαν ότι έπαιζε αμερικάνικο «χαρτί»;

Τι δείχνει η φράση;

Ότι και πολύ σκληρά ήταν από την πρώτη στιγμή τα πράγματα και χωρίς καμμία αλληλεγγύη γίνονταν οι συζητήσεις και ότι κρύβουν από τους λαούς τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη.Ολες οι πλευρές.Για να περνούν καλά κάποιοι εντός κρατών σε βάρος άλλων στα ίδια κράτη και εντός της Ενωσης σε βάρος άλλων της ένωσης…
Αυτό είναι το κριτήριο και το ερώτημα είναι «ποιες προθέσεις έχουν οι μεγάλοι και μέχρι που θα πιέσουν τους λαούς για χάρη της δήθεν Ενωσης αλληλεγγύης και του δήθεν κοινού και αλληλέγγυου νομίσματος;».

Οι δηλώσεις που έκανε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Ενωσης Ντάϊσενμπλουμ για τα πολλά που έχει ακόμα να κάνει η Ελλάδα δεν είναι καλές. Και προσδιορίζουν και τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν αύριο με την τρόϊκα.Μήπως ήρθε η ώρα να πουν όλοι αλήθεια και να ληφθούν σκληρές αποφάσεις;

The post «Ναι,ο Παπανδρέου είπε: Θέλετε να αρπάξετε Ακρόπολη και νησιά μας»! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα