Να αποφυλακιστεί ζητά ο πρώην αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου, ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να αποσπά χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη καντίνας για να μην κλείσει.

Μετά την απολογία του κατηγορουμένου, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης του έδειξαν το δρόμο για την φυλακή, καθώς έκριναν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Στην προσφυγή του ωστόσο, ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι πλέον κάτι τέτοιο δεν

υφίσταται καθώς έχει παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου.

Η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του. Ο 45χρονος αντιδήμαρχος συνελήφθη κατά το ραντεβού που είχε με τον 52χρονο στην καντίνα. Κατά την αστυνομική έρευνα στο όχημά του συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η περίπτωση του 52χρονου δεν ήταν η πρώτη, αλλά τουλάχιστον η δεύτερη, καθώς, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο αντιδήμαρχος είχε ζητήσει από άλλο ιδιοκτήτη καντίνας το ποσό των 5.000 ευρώ για να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013.

Ο πρώην αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε πώς είναι θύμα σκευωρίας γιατί «σφράγιζε καντίνες και του την έστησαν για λόγους εκδίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα