Ο Πάνος Καλίδης Πάσχει από…

Ο Πάνος Καλίδης μίλησε…για τις δύσκολες μέρες που έχει περάσει. Σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό “ΕΓΩ”, ο τραγουδιστής μίλησε για την κατάθλιψη. Όπως λέει ο ίδιος κατέφυγε στα χάπια για να την ξεπεράσει.

“Μετά τον θάνατο του πατέρα μου ξεκίνησα να σκέφτομαι περίεργα και όταν ξεκινάει κάτι τέτοιο, περνάς “απέναντι”. Ένιωθα τρομερή πίεση εκείνη την εποχή. Είχα πρόταση να κατέβω στην Αθήνα για να τραγουδήσω ως πρώτο όνομα. Από τη μία ήμουν χαρούμενος κι από την άλλη λυπημένος. Έπεσαν όλα μαζί. Ένιωσα ότι είμαι μικρός

κι αδύναμος για κάτι τόσο μεγάλο.

Παράλληλα έπαιζα κορώνα- γράμματα την καριέρα μου”, λέει χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ο Πάνος Καλίδης αποκάλυψε ότι έκανε ψυχανάλυση αν και δεν είναι υπέρ αυτής της μεθόδου. Είπε: “Δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στα λόγια. Εκείνη την ώρα ο γιατρός σου λέει πράγματα, μερικά ωραία λόγια που θεωρώ “στημένα” για να σε κάνει καλά. Πήρα κάποια σκευάσματα που με ξεμπλόκαραν κάπως. Αυτό που έχω να συμβουλεύσω είναι να μην θεωρεί ο κόσμος την φαρμακευτική αγωγή ως κάτι κακό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που όταν φτάσουν σε αδιέξοδο ίσως οδηγηθούν σε ακραίες πράξεις.

Ο ασθενής που πάσχει από ψυχικές ασθένειες είναι “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”. Ο γκρεμός είναι εάν δεν τα αρχίσω χειροτερεύω και το ρέμα εάν πάρω ψυχοφάρμακα θα με πούνε τρελό. Για όλες τις παθήσεις υπάρχει ένα χάπι. Δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού αυτά τα σκευάσματα. Όταν ο γιατρός διαγνώσει ότι κάποιος πάσχει από κάτι τόσο απλό, που λέγεται κατάθλιψη, μόνο ο ασθενής ξέρει τον τρόπο να το ξεπεράσει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα