Μωραΐτης: «Το υπ. Ανάπτυξης θα πρέπει επιτέλους να διαπραγματευτεί με την τρόικα»

Επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη στάση που τηρεί έναντι στο αίτημα της τρόικας για απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στις αξιώσεις της τριμερούς.

«Το υπουργείο θα πρέπει επιτέλους να διαπραγματευτεί με την τρόικα. Η βίαιη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων όπως

περιγράφεται μέσα από διαρροές του υπουργείου δεν γίνεται αποδεκτή», σημειώνει χαρακτηριστικά μέσω γραπτής δήλωσής του ο κ. Μωραΐτης.

Το ζήτημα απελευθέρωσης των επαγγελματιών μισθώσεων τέθηκε επί τάπητος νωρίτερα την Τετάρτη κατά τη διάρκεια των επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, με την ελληνική πλευρά να προτείνει να μην πειραχθεί καμία από τις υπάρχουσες συμβάσεις, ούτε να υπάρξει τροποποίηση στο χρόνο ειδοποίησης για την έξωση και στο ύψος της αποζημίωσης του μισθωτή.

Όσον αφορά τις μισθώσεις, το υπουργείο πρότεινε να υπάρχει προστασία του μισθωτή για τουλάχιστον τρία έτη.

Η τρόικα απάντησε αρχικώς αρνητικά, καθώς θεωρεί ότι ο μεγάλος αριθμός από ξενοίκιαστα εμπορικά καταστήματα και επαγγελματικοί χώροι, οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αρνούνται με την υφισταμένη νομοθεσία να εκμισθώσουν τα ακίνητα τους.

Το υπουργείο ανταπάντησε ότι ο λόγος δεν είναι αυτός, αλλά η ύφεση η οποία έχει πλήξει την αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα