Μωραΐτης: «Δεν θα δεχθούμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό»

Ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρχει καμία κυβερνητική πλειοψηφία για να στηρίξει νέα μέτρα» ξεκίνησε την ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραίτης.

«Τον ψηφίζουμε ώστε να εφαρμοστεί. Και το λέω αυτό στην περίπτωση που κάποιοι ονειρεύονται ότι σε 3-4 μήνες από τώρα θα έρθει κάποιος συμπληρωματικός προϋπολογισμός

ο οποίος θα ενσωματώνει νέα μέτρα για τον οποιοδήποτε λόγο» τόνισε με νόημα είπε με νόημα. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «δεν μπορεί να βαφτίζουμε μεταρρυθμίσεις τις νεοφιλελεύθερες εμμονές οργανισμών ή προσώπων και αποφασιστικότητα την επίδειξη ψευτοτσαμπουκά», ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι μεταρρύθμιση να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, να καταστραφεί η ελληνική κτηνοτροφία για να δοθεί καλό ράφι σε δυο πολυεθνικές και αναφέρομαι στο θέμα του φρέσκου γάλακτος». «Δεν είναι μεταρρύθμιση να βαφτιστεί γιαούρτι το επιδόρπιο και να προσφερθεί βορά των ξένων εταιρειών το πιο σημαντικό brand name της χώρας.

Δεν είναι μεταρρύθμιση το παιγνίδι που παίζει η τρόικα σε αγαστή συνεργασία με διάφορες τρόικες εσωτερικού γύρω από τον χώρο των ακινήτων», πρόσθεσε ο κ. Μωραίτης, ενώ συμπλήρωσε ότι «διάφοροι νονοί της αγοράς θέλουν να βαφτίσουν ως διαρθρωτικές αλλαγές γιγαντώδεις διευθετήσεις συμφερόντων». Και ανέφερε: «Γιατί μην ξεγελιέται κανείς: Ένας παράλογος φόρος ακινήτων (όπως πρωτοήρθε), οι 52 Κυριακές (που δεν πέρασαν), η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών και το βίαιο άνοιγμα των επαγγελματικών μισθώσεων, είναι συγκοινωνούντα δοχεία στα οποία ήθελαν να βάλουν χέρι συγκεκριμένα συμφέροντα».Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς είπε ότι «παίζεται ένα θέατρο διαπραγμάτευσης το οποίο θα οδηγήσει σε μια μονομερή προσωρινή ρύθμιση». Και δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου». «Είτε μονομερής είτε συμφωνημένη, ρύθμιση που δεν θα προστατεύει την πρώτη κατοικία με πονηρούς αστερίσκους δεν θα γίνει αποδεκτή και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους μερικοί».

The post Μωραΐτης: «Δεν θα δεχθούμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα