“Άγκυρα” στη Μεσόγειο αναγγέλλει η Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκεϊ Σαϊγκού, ανακοίνωσε κατά το διευρυμένο συμβούλιο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, τη δημιουργία ειδικής αρμόδιας διεύθυνσης για την υπεράσπιση των ρωσικών συμφερόντων στη ζώνη της Μεσογείου και τη διασφάλιση της μόνιμης παρουσίας σε αυτήν πλοίων του ρωσικού στόλου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου πρόκειται ουσιαστικά για την αναβίωση του στολίσκου και της σχετικής διεύθυνσης την οποία διέθετε μονίμως η ΕΣΣΔ στη Μεσόγειο κατά το παρελθόν.

Πηγές του υπουργείου

δήλωσαν στη Φωνή της Ρωσίας ότι ο στολίσκος αυτός θα φθάνει έως και τα 10 πλοία και σκάφη και θα υπάγεται στον διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έκανε σαφές ότι τα ρωσικά πλοία θα εκτελούν αποστολή μόνιμης επιφυλακής στα ανοιχτά της Συρίας, όπου διαδοχικά περιπολούν ρωσικές ναυτικές μονάδες διαφορετικών στόλων της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία διαθέτει τεχνική βάση υποστήριξης στην Ταρτούς της Συρίας και ότι στην αρχή του εμφυλίου σπαραγμού στην χώρα ρωσικά βαριά οπλισμένα πλοία είχαν φτάσει στη βάση, στο πλαίσιο ασκήσεων που είχαν συμφωνηθεί να γίνουν πριν ακόμη κλιμακωθεί η εμφύλια σύρραξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα