Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για Πλούταρχο – Αποκάλυψη από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί

Το «Π» αποκαλύπτει την έκθεση του ΣΔΟΕ για τον … ξεχασιάρη, «υμνητή» της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Πλούταρχο.

Των Γιάννη Βασιλακόπουλου – Γιώργου Μαρή

«Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή

και δεν μιλάμε για τον φασισμό του να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής; Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα; Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που να θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα. Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στιλ ‘‘ακραία Δεξιά’’ ή ‘‘ακραία Αριστερά’’, που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο, τα ακούω βερεσέ. Κι εγώ, αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Γιάννη Πλούταρχο. Αυτά τα λόγια θα είχε ο καθένας το δικαίωμα να τα ερμηνεύσει ως ύμνο στην, κατά τη Δικαιοσύνη, εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή. Ο Γιάννης Πλούταρχος φαίνεται πως εξαιρεί τον εαυτό του από την υποχρέωση για «σεβασμό στα προβλήματα των Ελλήνων» και στερούσε από το κράτος χρήματα που -αν πονούσε όσο λέει για τον ελληνικό λαό- θα μπορούσαν να διατεθούν για την «κοινωνία που πονάει».

Φοροδιαφυγή…

Στο δόκανο του ΣΔΟΕ έπεσε το κατ’ ευφημισμόν «καλύτερο» παιδί του ελληνικού τραγουδιού. Φαίνεται πως οι Πλουτάρχου βίοι μπορεί και να αποδειχθούν λιγότερο «ζουμεροί» από τον βίο και την πολιτεία που είχε αναπτύξει ασχολούμενος, ως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία με το σπορ της φοροδιαφυγής, ένας σύγχρονος Πλούταρχος, ο γνωστός βιωτός καλλιτέχνης.

Η έκθεση του ΣΔΟΕ για τον άνθρωπο που υπήρξε ο πρώτος δημόσιος «υμνητής» της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει σημεία και τέρατα. Ο Γιάννης Πλούταρχος φαίνεται ότι είχε ξεχάσει από τότε που ανέτειλε ο 21ος αιώνας τι θα πει φορολογική δήλωση. Ακόμα και όταν έκανε, όμως, απέκρυπτε κάποια… μικροποσά για τη δύσκολη ώρα, που φτάνουν τα 2,7 εκατ. ευρώ.

Από το μικρό παλάτι στη Γλυφάδα, το οποίο σε κάθε περίπτωση αποτυπώνει μια εικόνα πολυτελούς ζωής, για την οποία «δεν ήξεραν όσα έπρεπε» οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, ο Γιάννης Πλούταρχος ατένιζε την πλατιά θάλασσα. Τώρα, όμως, θα πρέπει να συνηθίσει να ατενίζει τις Αρχές Οικονομικού Ελέγχου, αφού από την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι επιδιδόταν σε διάφορες, όχι σύννομες και πάντως προκλητικές, παραβάσεις υπέρ της τσέπης του και εις βάρος των πολιτών, μέρος των οποίων τον είχε προτυποποιήσει.

Το «Π» αποκαλύπτει σήμερα αυτή την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ που αφορά την περίοδο 2000-2011. Με βάση αυτή, λοιπόν, προκύπτει πλήθος διαχειριστικών, οικονομικών, και φορολογικών παραβάσεων για ποσά που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα είναι για τον λαό που στενάζει και που, μέσω της δημόσιας στήριξής του στη Χρυσή Αυγή, ο βιωτός καλλιτέχνης έδειχνε πως συμπονά.

Υπάρχουν και άλλοι

Η αλήθεια είναι πως, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του «Π», ο Γιάννης Πλούταρχος, κατά κόσμον Κακοσαίος, δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει τσιμπήσει η δαγκάνα του ΣΔΟΕ για ίδιας υφής αδικήματα. Το 2002 ο κύριος Κακοσαίος απέφυγε να εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή άλλο φορολογικό στοιχείο εσόδου για ποσό που έφτανε τις 30.000 ευρώ.

Το 2003 απέφυγε να εκδώσει δύο αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή άλλο φορολογικό στοιχείο εσόδου για ποσό 368.00 ευρώ, τα οποία εισέπραξε από τη δισκογραφική εταιρεία «ΜΙΝΩΣ ΕΜΙ ΑΕ» με την οποία προφανώς συνεργαζόταν. Τον επόμενο χρόνο τα πράγματα έγιναν χειρότερα, καθώς όπως φαίνεται… φύσηξε βοριάς από το σπασμένο τζάμι του Γιάννη Πλούταρχου και παρέσυρε κάθε πρόθεσή του να κόψει απόδειξη ή άλλο παραστατικό για ποσό που προσέγγιζε το ένα εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 880.464 ευρώ). Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα ποσά του έτους φαίνονταν μάλλον «λίγα».

Οι δείκτες του ρολογιού, λοιπόν, όπως αναφέρει σε άλλο τραγούδι που έχει ερμηνεύσει εκπληκτικά ο ταλαντούχος, κατά τις δηλώσεις του, «υμνητής» της Χρυσής Αυγής φαίνεται να σταμάτησαν, όσον αφορά τη σχέση του με την Εφορία, την ώρα ακριβώς που ξεκίνησε να γίνεται «μεγάλο όνομα» στην αθηναϊκή νύχτα. Πρωτοφανές είναι, βέβαια, το γεγονός ότι ο κύριος Κακοσαίος δεν έχει τοποθετηθεί επ’ αυτών, καθώς υπήρξε μόνο στα μέσα της εβδομάδας μια τοποθέτηση της συζύγου του.

Απομυθοποίηση

Η απομυθοποίηση ενός ειδώλου, λοιπόν, από αυτά που ασκούν με τη δημόσια παρουσία τους επιρροή όχι μόνο στη νεολαία, αλλά και σε όλη την κοινωνία, φιλτράρεται μέσα από την αποκαλυπτική έκθεση του ΣΔΟΕ. Αποκαλύπτει, δε, δίχως άλλο μια κακή συνήθεια που μάλλον έχει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού «τζετ σετ», το οποίο για πολλά χρόνια πίστευε προφανώς ότι η ασυλία της αγιογραφικής δημοσιότητας θα αποτελούσε μόνιμη και συμπαγή κάλυψη των δραστηριοτήτων της εγχώριας «σόου μπιζ».

Φαίνεται πάντως πως το μαχαίρι προχωράει με ταχύ ρυθμό έως το κόκαλο για πρώτη φορά στα ελληνικά δημόσια χρονικά με τόσο ξεκάθαρη πολιτική βούληση να φτάσει έως εκεί, με αποτέλεσμα πολλοί παράγοντες της αφρόκρεμας του θεάματος να έχουν χάσει τον ύπνο τους, διότι η φοροδιαφυγή αποδεικνύεται πως είναι ένα σπορ, το οποίο συναντάται συχνά. Από εδώ και πέρα, θα επικυρώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο για πρόσωπα στο άκουσμα των ονομάτων των οποίων υποτίθεται πως πολλοί θα πέφτουν από τα σύννεφα.

Πηγές του ΣΔΟΕ, άλλωστε, λένε στο «Π» πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας και άλλα λαμπερά ονόματα που παίζουν ρόλο με τον δικό τους τρόπο στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Εν αναμονή απαντήσεων

Ο Γιάννης Πλούταρχος με δήλωσή του υποστηρίζει πως είναι παντελώς αθώος και σύννομος. Μακάρι αυτό να αποδειχθεί και φυσικά πρώτοι θα το δημοσιεύσουμε. Έως τότε παραμένει ο «κεραυνός» των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους εναντίον του, τον οποίο δημοσιεύουμε ως ντοκουμέντο χωρίς να λέμε ότι επειδή το λέει το έγγραφο του Ελεγκτικού μηχανισμού ο Πλούταρχος είναι και ένοχος. Άλλο απλή κατηγορία, άλλο ενοχή. Είναι επώνυμος και η επωνυμία έχει και αρνητική δημοσιότητα, όταν υπάρχουν ντοκουμέντα. Επίσης, εμείς εκλάβαμε ως ύμνο στη Χρυσή Αυγή τον τρόπο που αναφέρθηκε σε αυτήν, δεχόμαστε ευχαρίστως κάθε διάψευσή του ότι στηρίζει το ναζιστικό μόρφωμα.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ στο «Π» που κυκλοφορεί.

The post Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για Πλούταρχο – Αποκάλυψη από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα