Μήνυμα στήριξης από Μοσκοβισί

«Ήρθα για να μεταφέρω στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ελληνικό λαό τη φιλία της Γαλλίας, την αμέριστη υποστήριξή της προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά:

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι η Ευρωζώνη να παραμείνει ως έχει».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «επιθυμούμε να γίνουν πραγματικά προσαρμογές, να γίνουν περικοπές», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «όλα αυτά τα προγράμματα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση -και είναι κάτι που αποκλείουμε- να γίνουν με τρόπο μονομερή, με τρόπο που θα προκαλέσει οδύνη και με τρόπο που θα είναι τιμωρητικός για την Ελλάδα».

Επίσης, τόνισε ότι «επιθυμούμε μια Ελλάδα όπου θα επικρατεί δικαιοσύνη» και πως «επιθυμούμε η Ευρώπη να επιδείξει όλη της την αλληλεγγύη στην Ελλάδα», παραπέμποντας στη σχετική δήλωση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ακόμα ότι η γαλλική πλευρά έχει την ίδια προσέγγιση των πραγμάτων με τον κ. Βενιζέλο και πρόσθεσε ότι «βασιζόμαστε πάρα πολύ στην υποστήριξή του σε αυτό το πρόγραμμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέροντας ότι ο κ. Μοσκοβισί μετέφερε «πολύ ισχυρά μηνύματα» του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της γαλλικής κυβέρνησης «για μια Ελλάδα σταθερά ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ, μια Ελλάδα που αξίζει να γίνει τόπος επενδύσεων, που έχει ισχυρές προοπτικές, βεβαίως και για μια Ελλάδα αξιόπιστη που πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της και πρέπει να ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από τον κ. Μοσκοβισί για το περιεχόμενο των συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης, το γεγονός ότι αμφότεροι αναφέρθηκαν τη στενή φιλία που τους συνδέει, καθώς ανήκουν στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα