Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση του πρωην συζύγου της Στ.Κουράκου-Παπαντωνίου

Μετά το αίτημα του ανακριτή διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, για δικαστική συνδρομή προς τις Ελβετικές αρχές για το άνοιγμα εννέα τραπεζικών λογαριασμών της Σταυρούλας Κουράκου – σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου - στην τράπεζα της Γενεύης ο Θόδωρος Ουσταμπασίδης ο πρώην σύζυγος της Σταυρούλας Κουράκου με δήλωσή του στέλνει μήνυμα με πολούς αποδέκτες.

Συγκεκριμμένα μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου ο κ. Θόδωρος Ουσταμπασίδης αναφέρει χαρακτηριστικά «…επειδή επανέρχεται στην επικαιρότητα η ίδια

ιστορία με μένα και την πρώην σύζυγό μου, η οποία δεν γνωρίζω ποιους σκοπούς εξυπηρετεί, θα ήθελα να ενημερώσω όλους όσους ασχολούνται με το ζήτημα αυτό, ότι κλήθηκα ήδη δύο φορές, ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών, όπου και κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, που από καιρού απασχολεί την κοινή γνώμη.

Εκεί τα είπα όλα, σεβόμενος το καθήκον της αληθείας. Δεν ανήκω στην «αυλή» κανενός, ούτε συνδέομαι, με κανένα, καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Στο μέλλον, κάθε αναφορά στο όνομά μου, από οποιαδήποτε πλευρά και αν γίνει, θα αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης…».

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα γινόταν λόγος για έναν λογαριασμό, με 1,3 εκατομμύρια ευρώ, που εντοπίστηκε μέσω της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η αρχική εκδοχή, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο δικαστικής συνδρομής (που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News) ήταν η άρνηση ύπαρξής του, θέση που εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια για να υποβληθεί ο ισχυρισμός πως επρόκειτο για χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από την κα Κουράκου μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Θόδωρο Ουσταμπασίδη, για τα δυο τους παιδιά.

Αργότερα όμως αναφέρθηκε πως εμβάσματα στο λογαριασμό είχαν αποστείλει το ζεύγος Κανδαλέπα , που είναι κουμπάροι του πρώην υπουργού. Οι ανακριτές μάλιστα ζητούν το άνοιγμα και των λογαριασμών του ζεύγους Κανδαλέπα, ενώ ήδη η κα Κουράκου έχει δώσει έγγραφη άδεια για το άνοιγμα των λογαριασμών της από τους ανακριτές.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκαλεί η αναφορά στο δικαστικό έγγραφο πως το αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες» ότι ο πρώην υπουργός έχει δωροδοκηθεί από την γερμανική εταιρία Φέροσταλ , προκειμένου αυτή να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου Ποσειδών 209.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαντωνίου ο οποίος είπε πως θα κάνει αγωγή στην εφημερίδα.

Η εφημερίδα με ανακοίνωσή της απάντησε ότι «οι αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας ήταν στο πρόσφατο παρελθόν προσφιλής μέθοδος του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του, στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν. Είναι προφανές ότι δεν μας πτοούν. Το ρεπορτάζ μας στηρίζεται γι’ άλλη μία φορά σε επίσημα έγγραφα, τα οποία και δημοσιεύουμε».

The post Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση του πρωην συζύγου της Στ.Κουράκου-Παπαντωνίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα