Μετά από επτά χρόνια η δικαστίνα, Τόνια Ηλία μιλάει

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Συμφέροντα υπαγορεύουν αποφάσεις στη Δικαιοσύνη, έχουν ‘‘δικούς τους’’ και αν κάποιος δεν ανήκει στο ‘‘σύστημά τους’’, τον καταδιώκουν»! Αυτό υποστηρίζει ευθέως η επί χρόνια «καταζητούμενη» δικαστίνα, Τόνια Ηλία, σε συνέντευξή της στο «Π». Τη βρήκαμε στις φυλακές «Χόλογουέϊ» στο Λονδίνο, όπου κρατείται μέχρι να αποφασίσει η βρετανική Δικαιοσύνη αν θα την εκδώσει στην Ελλάδα, όπου κατηγορείται ακόμα παρά την αθώωση συγκατηγορουμένων της για σοβαρές κατηγορίες. Τα εισαγωγικά

στη λέξη καταζητούμενη τα βάλαμε διότι η ίδια υποστηρίζει ότι, στην ουσία, δεν την έψαχνε κανείς παρά τις περί του αντιθέτου επί έξι χρόνια (2005-2011) διαβεβαιώσεις των Αρχών μας. Η κ. Ηλία αρνείται το σύνολο των κατηγοριών, διαβεβαιώνει ότι παραμένει από τους πιο φτωχούς δικαστές και, επομένως, δεν θα μπορούσε να είναι εγκέφαλος του παραδικαστικού κυκλώματος για το οποίο κατηγορείται.

Όπως είναι γνωστό, η Τόνια Ηλία έφυγε τον Ιούλιο του 2005 και τότε δήλωσε από το αεροδρόμιο ότι κάποια συμφέροντα την καταδιώκουν για να της φορτώσουν αμαρτήματα, αλλά και γιατί δεν δέχθηκε «παραγγελίες» στις δικαστικές αποφάσεις που έβγαλε. Γεγονός που διαπιστώσαμε και εμείς τότε είναι ότι, όταν εξαφανίστηκε η κ. Ηλία, άρχισαν οι διαρροές πληροφοριών πως για όλα τα αμαρτήματα του δικαστικού σώματος έφταιγαν τρεις δικαστές: η Μπουρμπούλια, ο Καλούσης και η Ηλία. Η τελευταία είχε και ένα «μειονέκτημα», καθώς είχε δεσμό με γιο ανώτατου δικαστικού λειτουργού και, άρα, είχε τις «προϋποθέσεις» να γίνει κεντρικό πρόσωπο. Στα χρόνια που πέρασαν, οι δυο άλλοι δικαστές (Μπουρμπούλια και Καλούσης) καταδικάστηκαν για συγκεκριμένα αδικήματα, ενώ το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε κανείς με κανέναν άλλον δικαστή παρά την ύπαρξη στοιχείων μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πάνω τους φορτώθηκε η «κάθαρση».

Η Ηλία έφυγε για να μην έχει την τύχη τους(;), αλλά…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση….

Keywords
Τυχαία Θέματα