Ανατροπή φαντασιώνεται ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλααίσιο της ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να περιμένει ο κόσμος να πέσει η κυβέρνηση για να γίνει
η ανατροπή, σημειώνοντας ότι η λογική του ώριμου φρούτου είναι καταστροφική για την κοινωνία. “Τώρα είναι η ώρα να γίνει η ανατροπή”, είπε ο κ. Τσίπρας.Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας:1. “O Πρωθυπουργός προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κινείται εκτός ευρωπαϊκού πολιτικού χρόνου”.2. “Φαντασιώνεται, σαν άλλος Δον Κιχώτης, μάχες με αόρατους εχθρούς στο εσωτερικό της χώρας. Τους οποίους δήθεν κατατροπώνει με τη βοήθεια των δύο Σάντσο Πάντσα που τον υποβαστάζουν, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.

3. “Αλλά ποιους ανεμόμυλους κατατροπώνει στην οργιώδη φαντασία του ο κ. Σαμαράς; To αόρατο «λόμπι της δραχμής». Ένα λόμπι που πεισματικά αρνείται να κατονομάσει”.

4. “Τη στιγμή που συμμαχεί με το μόνο πραγματικό και ορατό λόμπι, το «λόμπι της χρεοκοπίας» αυτού του τόπου, που έδωσε γη και ύδωρ τον Ιούνη για να τον κάνει πρωθυπουργό”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για:

-λόμπι χρεοκοπημένων τραπεζιτών, που θέλουν να κρατούν τις τράπεζές τους, χρεώνοντας τους έλληνες φορολογούμενους.
•λόμπι διαπλεκόμενων επιχειρηματιών των ΜΜΕ, που διατηρούν τα χρεοκοπημένα τους κανάλια τους για να ασκούν πολιτική επιρροή και να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο.
-λόμπι των μεγαλοεργοδοτών που είδαν το μνημόνιο ως ευκαιρία για να κερδίσουν από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση των μισθών.
•λόμπι των φοροφυγάδων που έβγαλαν ανενόχλητοι και αφορολόγητα τεράστια ποσά στο εξωτερικό και τώρα περιμένουν να επωφεληθούν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε επιπλέον πέντε άξονες για την ανασυγκρότηση της χώρας: Το αγροτοδιατροφικό, το τουριστικό, το ενεργειακό, το σύμπλεγμα βιομηχανίας, περιβαλλοντικών τεχνολογιών και έρευνας, καθώς επίσης και το κατασκευαστικό σύμπλεγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα