Μέρκελ: Το πρωτογεννές πλεόνασμα σηματοδοτεί την πορεία προς την ανάπτυξη – Σαμαράς: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το Βερολίνο μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ και ύστερα από τα όσα δήλωσαν οι δύο ηγέτες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ύφεση στην Ελλάδα τελειώνει και ανοίγει πια ο δρόμος για την ανάπτυξη. Η Γερμανίδα καγκελάριος αφ’ ενός είπε το πρωτογενές πλεόνασμα που προέκυψε από τις θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να διατηρηθεί και αφ’ ετέρου ανήγγειλε

την δημιουργία τράπεζας επενδύσεων στην Ελλάδα, με γερμανικά πρότυπα.

«Το πιο σημαντικό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε η κυρία Μέρκελ και εξέφρασε τη στήριξη της στην Ελλάδα για την προσπάθεια που καταβάλλει. Και πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς της παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

«Ο πρωθυπουργός μου είπε πως η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να βγει από την κρίση», τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Η κυρία Μέρκελ υποστήριξε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα ώστε να είναι πετυχημένη η Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. Και τόνισε πως θα δημιουργηθεί τράπεζα επενδύσεων με βάση τα γερμανικά πρότυπα.

«Είχαμε μια καλή συνεργασία με την Γερμανία», είπε από την πλευρά του ο κ. Σαμαρά και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ήταν στόχος για του χρόνου και όχι για φέτος.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες», είπε και υποστήριξε «η χώρα διορθώνει πλέον και τις ανισορροπίες που υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», είπε, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ανάκαμψη που δικαιώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού που αρχίζουν πλέον να αποδίδουν». «Έχουμε επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα».

«Το πρωτογενές πλεονασμα είναι το πρώτο σημαντικό και θα λεγα καθολικά αποδεκτό επίτευγμα για έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Θέλουμε να τα καταφέρουμε και η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο σημάδι», τόνισε.

«Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι η έξοδος από την κρίση θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

The post Μέρκελ: Το πρωτογεννές πλεόνασμα σηματοδοτεί την πορεία προς την ανάπτυξη – Σαμαράς: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα