Φτιάξτε νόστιμες κρέπες με κιμά

Υλικά:

5 αυγά
1 φύλλο δάφνης
Ελάχιστη ζάχαρη
½ κιλό κιμά
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
Τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. συκωτάκια πουλιών
Τριμμένες φρυγανιές
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι νερό
1 Pummaro Ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι

σκληρό αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση!

1 Ανάμειξε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, το αλεύρι και 4 κουταλιές λιωμένο Βιτάμ Culinesse, χτύπα το χυλό ώστε να γίνει αραιή κρέμα και άφησέ τον σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

2 Ζέστανε σε ένα τηγανάκι λίγο Bιτάμ Culinesse και ρίξε μέσα όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις κουταλιές από το χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι για να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια. Ψήσε την κρέπα για 2 λεπτά, αναποδογύρισέ τη να ψηθεί κι από την άλλη για 2 λεπτά και μετά βγάλ’ τη σε ένα πιάτο.

3 Συνέχισε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει ο χυλός και πάμε για τη γέμιση: σόταρε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές Bιτάμ Culinesse και μετά πρόσθεσε μια σκελίδα λειωμένο σκόρδο, τον κιμά και τα συκωτάκια πουλιών, αφού τα ζεματίσεις και τα κόψεις.

4 Λίγα λεπτά αργότερα, σβήσε με το κρασί, ρίξε αλατοπίπερο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό φύλλο δάφνης. Άφησε το μείγμα για τις κρέπες με κιμά να σιγοψηθεί για 45 λεπτά και ύστερα βγάλ’ το από τη φωτιά και πρόσθεσέ του 1 χτυπημένο αυγό και από 2 κουταλιές παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.

5 Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ! Σόταρε το Pummaro με τo υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα λειωμένο σκόρδο και ελάχιστη ζάχαρη, και άφησε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά.

6 Γέμισε τις κρέπες με κιμά και βάλ’ τες στοιχημένες σε ένα ταψάκι ή, ακόμα καλύτερα, σε ένα πυρέξ. Περίλουσέ τες με τη σάλτσα τομάτας, πασπάλισε με αρκετή παρμεζάνα και βάλ’ τες σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Έτοιμες!

Καλή όρεξη!

The post Φτιάξτε νόστιμες κρέπες με κιμά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα