Μεϊμαράκης: Έχουμε δρόμο μπροστά μας

Λαμπρές εκδηλώσεις για την για την 191η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1821 και τον Ιανουάριο του 1822 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Επίδαυρο με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του βουλευτή της ΝΔ Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, του βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής

Ευστάθιου Μπούκουρα, του δημάρχου Επιδαύρου Κώστα Γκάντζιου, αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ο Ευ. Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του εμφανίστηκε συγκινημένος γιατί, όπως είπε, βρίσκεται «στην πόλη που γεννήθηκε ο κοινοβουλευτισμός» και είπε πως αποτελεί υποχρέωση του κάθε προέδρου της Βουλής να παρίσταται σ’ αυτή την εκδήλωση ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις ερωτήσεις που δέχτηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Ερωτώμενος λοιπόν για τα πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τη «λίστα Λαγκάρντ» και το εάν ο αριθμός των καλπών πρέπει να είναι αντίστοιχος των πολιτικών προτάσεων ή των προσώπων που προτείνονται για παραπομπή, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως αυτό θα αποφασιστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων, την ερχόμενη Τρίτη, προσθέτοντας ότι από τις συνεννοήσεις που έχει κάνει με τα κόμματα πιστεύει ότι στο τέλος θα ομοφωνήσουν.
Σε ότι αφορά την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε: «Νομίζω ότι αποτελεί ομόφωνη αντίληψη πως απαιτούνται αλλαγές και πιστεύω ότι μέσα από τον δημόσιο διάλογο θα πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συνεννόηση, έτσι ώστε να είναι μια διάταξη που να εκφράζει όλους»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνουν πολλά:«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει κατ’ αρχήν το ζήτημα να τεθεί στον δημόσιο διάλογο. Πιστεύω ότι τώρα που τα θέματα της οικονομίας και τα εργασιακά έχουν βρει τον δρόμο τους, έχουν λυθεί, αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να κάνουμε, μπορούν να τεθούν και τα θεσμικά θέματα. Δηλαδή οι κανόνες που θα οργανώσουν καλύτερα το κράτος, θα θωρακίσουν τη διαφάνεια και θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι, το μήνυμα της Εθνοσυνέλευσης παραμένει ισχυρό και πρέπει σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή όλοι μαζί να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου με το βλέμμα στραμμένο πίσω, στις αρχές και τις αξίες που αποτελούν παρακαταθήκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα