Μεγάλα εκλογικά ποσοστά …προσδοκά η Χρυσή Αυγή

Δεχόμενη την κρατική επιχορήγηση ως ένα συνηθισμένο αστικό κόμμα η Χρυσή αυγή, στήνοντας (web) τηλεοπτικούς σταθμούς, εκδίδοντας δύο εφημερίδες, ελέγχοντας αρκετά site κοινωνικής δικτύωσης και τελευταίως προσλαμβάνοντας και κομματικά στελέχη και ακόμα δημιουργώντας επαφές με επιχειρηματίες και καναλάρχες, επιχειρεί πλήρη ενσωμάτωση στο σύστημα.

Και ωσάν να μην έφταναν όλα αυτά ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος

μέσα στο συχνό παραλήρημά του ονειρεύεται μεγάλα εκλογικά ποσοστά, τα οποία θα του δώσουν, όπως λέει, την ευκαιρία να εγκαταλείψει όποιες ιδέες είχε αυτός και οι «συναγωνιστές» του για… επανάσταση για να επιζητήσει τώρα δημοψήφισμα με μοναδικό ερώτημα: δραχμή ή ευρώ; Άλλωστε, όπως λέει συχνά στον περίγυρό του, εάν κάποιος θέλει να κάνει επανάσταση δεν πρόκειται να ρωτήσει τον λαό. Το ίδιο έκανε, λέει και ο… Λένιν που δεν ρώτησε κανέναν αν και είχε ποσοστό μόλις 2%.

Τώρα θα πείτε τι σχέση έχει ο Λένιν με τον «αρχηγίσκο» της Χρυσής Αυγής, που συνεχώς το τελευταίο διάστημα αρέσκεται να χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία; Απολύτως καμία. Απλώς ο κ. Μιχαλολιάκος, κατάλαβε ότι με τις κιτς ρατσιστικές εξάρσεις του και στις παραστάσεις του στις λεγόμενες «εθνικιστικές κατασκηνώσεις» με τους ημίγυμνους, ιδρωμένους και χοντρούς χρυσαυγίτες να παριστάνουν τους… Σπαρτιάτες έγινε διεθνώς ρεζίλι και θέλησε να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις.

Μέσα σ’ ένα αυγουστιάτικο παραλήρημα, επιτέθηκε στους πάντες: Από τον Εβραίο σιωνιστή (όπως τον χαρακτήρισε) πρόεδρο των Μπακς, την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούμπο (που ζήτησε τη σύλληψή της ως… λαθρομετανάστες) έως τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, τον πρόεδρο του παΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και τον κ. Αλ. Τσίπρα που τους κατηγόρησε συλλήβδην ότι ξεπουλούν τη χώρα στους σιωνιστές. Τιμά όμως τον «βασιλιά Λεωνίδα» των Θερμοπυλών, τους 700 Θεσπιείς, όπως τιμά και τις εμφυλιοπολεμικές επετείους για τον Γράμμο, το Βίτσι και τον Μελιγαλά. Επιτίθεται στους αλλοδαπούς ντελιβεράδες ,στον… Ομπάμα (επειδή δήθεν ο πλανητάρχης ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής) αλλά και στους αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ. Τελευταίως τα έβαλε και με τους μουσουλμάνους μαθητές, ζητώντας να καταργηθούν τα προνόμιά τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, μετά από μία περίοδο ψυχρότητας που υπήρχε στις σχέσεις του με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη άρχισε και πάλι να τον θεωρεί ως το νούμερο δύο στο κόμμα του. Υπάρχει εξήγησηκαι γι΄αυτό. Το σύνθημα «Κασιδιάρης δήμαρχος της Αθήνας» τους τελευταίους μήνες «έπαιζε» πολύ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς οπαδούς να τον προτείνουν για τη θέση αυτή. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που ώθησαν τον «αρχηγό» να ανακοινώσει από το webtv της Χρυσής Αυγής την υποψηφιότητά του. Του έδωσε το χρίσμα, με συνοπτικές διαδικασίες σε μία χαλαρή τηλεοπτική συζήτηση, χωρίς να συγκαλέσει κανένα όργανο, χωρίς καμία διαδικασία, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι το «πουλέν» του έχει χαραγμένο στο μπράτσο του τον αγκυλωτό σταυρό. Ήταν την ίδια ημέρα, που από τηλεοψίας πάλι ο κ. Μιχαλολιάκος ανακοίνωνε μεγάλα δημοσκοπικά ευρήματα για το κόμμα του, προαναγγέλοντας μάλιστα και δημοψήφισμα για την επαναφορά της δραχμής.

Αυτή η σιγουριά του, κάνει πολλούς στο Κοινοβούλιο να διερωτώνται εάν πηγάζει από την δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής ή εάν πρόκειται για ένα φαινόμενο αμετροέπειας, και καλπάζουσας αστικοποίησης καθώς και εφησυχασμού προς τους ανυποψίαστους ψηφοφόρους; Ίσως οι περισσότεροι να μην το πρόσεξαν, αλλά εμφανίζονται ήδη φαινόμενα που δείχνουν ένα σταθερό ρυθμό προς την αστικοποίηση του εθνικιστικού αυτού «συνδέσμου», όπως η οικογενειοκρατία.

Παρά ταύτα η Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να εντείνει την παρουσία της και στον συνδικαλισμό, όπως δηλαδή πράττουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Έχει ήδη μετάσχει στις εκλογές των ταξιτζήδων και στις αρχαιρεσίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, ενώ σκοπεύει να πάρει μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στα επιμελητήρια, στους κλαδικούς συλλόγους, ακόμα και στον δικηγορικό σύλλογο εάν βρει κατάλληλους υποψήφιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα