Με τιμές ήρωα επιστρέφει ο Κοντίδης στην Κύπρο

Με τιμές ολυμπιακού ήρωα η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το βράδυ στις 21.00 τον αργυρό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Παύλο Κοντίδη.

O Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους, εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιονίκη, κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η Hermes Airports, στο

πλαίσιο απόδοσης τιμών, έχει προβεί σε διευθετήσεις με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για δημιουργία υδάτινης αψίδας, την ώρα της άφιξης του αεροσκάφους.

Ο Δήμος Λεμεσού θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων για την υποδοχή του Ολυμπιονίκη στη γενέτειρα πόλη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρότυπα της υποδοχής που επιφύλασσαν στους Ολυμπιονίκες στην αρχαία Ελλάδα, θα γκερμιστεί και μέρος τοίχου για να περάσει από εκεί ο Κοντίδης.

Εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Ναυτικού Ομίλου και της οικογένειάς του θα υποδεχθούν τον αθλητή στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ακολούθως το λεωφορείο με τον Ολυμπιονίκη και τη συνοδεία του θα κατευθυνθεί στη Λεμεσό και θα σταθμεύσει στο οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.
Αύριο στις 6.30 το απόγευμα θα οργανωθεί από τον Δήμο τελετή υποδοχής του στην παραλία Εναερίου.

Mε το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο αργυρός ιστιοπλόος θα τιμηθεί αύριο το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Θα προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Παύλο Κοντίδη και την οικογένεια του.

Ο Παύλος Κοντίδης σε δηλώσεις του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου, LGR, είπε ότι νιώθει τεράστια περηφάνια, χαρά και ικανοποίηση, που έδωσε στους συμπατριώτες του την ευκαιρία να ζήσουν τέτοια συναισθήματα και περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του στην Κύπρο.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα