Με πρόταση του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τους γονείς των μαθητών

Την πρόταση αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από τους γονείς των μαθητών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα «Νέα» το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων των μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί με την διανομή ερωτηματολογίων στους γονείς, όπως εξάλλου γίνεται και στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων,

τα οποία όμως θα αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της επαφής που έχει με τους γονείς και όχι τόσο τη λειτουργία του σχολείου απρόσωπα και γενικά.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς ή σε έκφραση αρνητικής ή θετικής κριτικής με στόχο κάποιο αντάλλαγμα, αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου.

The post Με πρόταση του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τους γονείς των μαθητών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα