Με προσφορά μαμούθ απαντούν οι Ρώσοι

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Θηριώδη προσφορά που αφορά στην αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ έχει την πρόθεση να καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός κολοσσός SINTEZ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις παρασκηνιακές και «περίεργες», όπως τις χαρακτηρίζουν πηγές από τη Ρωσία, διαρροές ότι ο ένας από τους

δύο ρωσικούς ομίλους αποχώρησε τάχα από τη διαδικασία.

Ο όμιλος SINTEZ – που εκπροσωπείται από την εταιρία NEGUSNEFT – έχει καταθέσει τη μεγαλύτερη απ’ όλες τις προσφορές που ‘χουν κατατεθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», όχι μόνο δε θα φύγει από τη διαδικασία αλλά θα παραμείνει ως το τέλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μάλιστα, Andrei Karolef, μιλώντας στο Bloomberg, κατέστησε σαφές ότι το ενδιαφέρον του ρωσικού κολοσσού για το ελληνικό – ενεργειακό Ελντοράντο, όχι μόνο παραμένει αμείωτο, αλλά θα ενταθεί στην πορεία προς το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών σε όποιο βαθμό χρειαστεί, ώστε να τελεσφορήσει η ρωσική παρέμβαση στα πράγματα. Σύμφωνα με τον Karolef, αυτό το ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του ρωσικού παράγοντα για το νέο πλαίσιο ανάπτυξης των ενεργειακών δικτύων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αξίζει να σημειώθει πως η συνολική προσφορά του συγκεκριμένου ομίλου φτάνει το 1 δις 800 εκατομμύρια ευρώ, προσφορά που μοιράζεται σε 1,4 δις για τη ΔΕΠΑ και 400 εκατ. για τη ΔΕΣΦΑ!

Keywords
Τυχαία Θέματα