Σήμερα οι υπογραφές για τον αγωγό φυσικού αερίου

Υπογραφή Τριμερούς Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP).

H Συμφωνία, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, θα υπογραφεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, ενώπιον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , από τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, εκ μέρους της αλβανικής από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών

και Ενέργειας Edmond Haxhinasto και εκ μέρους της ιταλικής από τον Υπουργό Ανάπτυξης Corrado Passera. Θα παραστούν επίσης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, της Κοινοπραξίας TAP των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, της Ελβετικής Axpo, της Νορβηγικής Statoil και της Γερμανικής E.ON Ruhrgas, εκπρόσωποι των εταιριών που απαρτίζουν το Consortium του Shah Deniz II, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι τρίτων χωρών.

Ο συγκεκριμένος αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της ευρωπαϊκής αγοράς και την εμπέδωση της ενεργειακής ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, εκτιμάται πως η κατασκευή του αγωγού θα δημιουργήσει στη χώρα μας επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ καθώς και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα