Με νέες κυρώσεις απειλούν τη Ρωσία από κοινού Ομπάμα-Μέρκελ

Με την συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ , ο Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στις ομάδες των ένοπλων που δρουν στην ανατολική Ουκρανία.

Στόχος αυτής της έκκλησης, είναι να πειστούν οι ένοπλοι να σταματήσουν τις αποσχιστικές ενέργειες γιατί αν δεν το κάνουν θα επιβληθούν κυρώσεις

σε βάρος της Μόσχας.

Μετά την πολυσυζητημένη ομιλία τους ο Αμερικάνος πρόεδρος, απείλησε επίσης ότι θα κινηθεί γρήγορα και έχει σκοπό να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στην πόλη της Μόσχας εάν διαταράξει τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στην Ουκρανία για τον επόμενο μήνα.

Επίσης τόνισε ότι έχει έτοιμο πακέτο μέτρων που θα επηρεάσει την ανάπτυξη αλλά και την οικονομία της Ρωσίας, αλλά ευελπιστεί να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο έχουν μία δική τους στάση που αφορά το «κόστος» που πρέπει να επιβληθεί στη Ρωσία ενώ η Μέρκελ υπογράμμισε ότι οι πρόσθετες κυρώσεις για τη Μόσχα φαίνεται να αποτελούν αναπόφευκτη λύση, αν δεν σταθεροποιηθεί η Ουκρανία.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος όπως έγινε γνωστό από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ευχαρίστησε την καγκελάριο για την βοήθεια της και τις προθέσεις της να επιλύσει την κρίση με μέσω τη διπλωματία.

Η «ισχυρός εταίρος» όπως την χαρακτήρισε ο Ομπάμα είπε: «Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι» να επιβάλουμε κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας, είπε από την πλευρά της η καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

Και κατέληξε πως: «Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που προετοιμάζουμε. Θα προχωρήσουμε στο τρίτο στάδιο των κυρώσεων. Υπογραμμίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κατ’ ανάγκη αυτό που επιθυμούμε».

The post Με νέες κυρώσεις απειλούν τη Ρωσία από κοινού Ομπάμα-Μέρκελ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα