Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί

Σε νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 17/12 και την Τρίτη 18/12 προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς επίσης και την συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Κύριο αίτημα των φαρμακοποιών είναι να μην αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων

και ο υπουργός Υγείας να ανακαλέσει τις ανακοινώσεις του για ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς και για την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέτζο να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόφλησης των παλαιών οφειλών, αλλά και καταβολής συνταγών που τελέστηκαν τον Σεπτέμβρη.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» και «αχαριστο» καθώς όπως είπε έχουν «αναστείλει πολλές φορές τις κινητοποιήσεις μας, εμπιστευόμενοι τις δεσμεύσεις του».
«Δεν είμαι ούτε Συριζαίος, ούτε γαλάζιος, ούτε πορτοκαλί, δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ, ούτε με κανέναν άλλο. Εκπροσωπώ τους φαρμακοποιούς και αν τολμήσει ποτέ ξανά κανείς να με χαρακτηρίσει πολιτικά, θα έχει να κάνει μαζί μου»,.

Keywords
Τυχαία Θέματα