Σε πλήρη ετοιμότητα η στρατιωτική μηχανή της Μόσχας-Σκληραίνει τη στάση της η Δύση

Σε διάταξη μάχης βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις όχι μόνο στην Κριμαία αλλά και στα βασικότερα σημεία της μεθορίου της χώρας με την Ουκρανία. Η Μόσχα δείχνει αποφασισμένη να υπερασπισθεί τα ζωτικά της συμφέροντα στην περιοχή,δοκιμάζοντας παράλληλα τις αντοχές της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου αλλά και τη στάση της Δύσης, τα συμφέροντα της οποίας, μοιάζουν συχνά αντικρουόμενα. Αργά το απόγευμα τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Vedemosti επικαλούμενα τηλεφωνική επικοινωνία με αξιωματούχο του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας διέψευσαν την πληροφορία περί τελεσίγραφου

προς τις ουκρανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν έως τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) την χερσόνησο της Κριμαίας,καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα αντιμετώπιζαν ολομέτωπη επίθεση».

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κρεμλίνο ζητάει την διεξαγωγή, τρίτης έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητηθεί η κρίση στην Ουκρανία,αίτημα που έγινε δεκτό. Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

«Η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία βρίσκεται στην λάθος πλευρά της ιστορίας» και ότι «οι Ουκρανοί πρέπει να ελέγχουν οι ίδιοι την μοίρα τους».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν οικονομικά και διπλωματικά βήματα με στόχο την «απομόνωση» της Ρωσίας, σε περίπτωση που αυτή συνεχίσει την παρέμβασή της στην Ουκρανία, δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ κυρώσεις εναντίον ρωσικών τραπεζών, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ρωσικών κρατικών οργανισμών και ιδιωτών εξετάζουν Αμερικανοί γερουσιαστές.

Επιστολή Γιανουκόβιτς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Καλώ τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τον στρατό και να εισβάλει στη Ουκρανία»

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Βιτάλι Τσούρκιν, Ρώσος διπλωματικός αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, επικαλέστηκε γραπτή επιστολή του αποπεμφθείς προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς την οποία και παρουσίασε στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σύμφωνα με την επιστολή του, ο πρώην ηγέτης και πλέον καταζητούμενος από την Ουκρανία, καλεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις εισβάλλοντας σε περιοχές της Ουκρανίας.

«Ως ο νόμιμος εκλεγμένος εκπρόσωπος, δηλώνω ότι τα γεγονότα στο Κίεβο έχουν οδηγήσει την Ουκρανία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Τα δικαιώματα του λαού της Κριμαίας απειλούνται. Υπό την επιρροή των δυτικών χωρών, τελούνται εμφανείς τρομοκρατικές πράξεις. Καλώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν , να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εδραίωση της ειρήνης και την υπεράσπιση του λαού της Ουκρανίας» αναφέρει στην επιστολή του ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με όσα ανάγνωσε ο Ρώσος διπλωματικός αντιπρόσωπος.

Οι ηγέτες των Ευρώπης θα συναντηθούν την Πέμπτη, 6 Μαρτίου, σε μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος υπογράμμισε πως οι ηγέτες της Ε.Ε. «θα συνδράμουν στην απαραίτητη αποκλιμάκωση της κατάστασης».

«Ελλείψει μέτρων αποκλιμάκωσης από πλευράς της Ρωσίας, η Ε.Ε. πρόκειται να λάβει αποφάσεις για τις συνέπειες στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία», ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης σε ανακοίνωσή τους, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Διεθνή ΜΜΕ: «Ο Πούτιν τους τραβάει όλους από τη μύτη στην παγκόσμια αρένα»

Τουρτσίνοφ: Η Ρωσία κλιμακώνει την στρατιωτική αντιπαράθεση στην Κριμαία

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουτσίνοφ κατηγορεί τη Μόσχα για κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην χερσόνησο της Κριμαίας, μετά τη συνεχή ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή. «Παρά το γεγονός ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τον έλεγχο στα νότια και ανατολικά», αναφέρει ο Τουρτσίνοφ, «ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα έχει μπλοκάρει ουκρανικές ναυτικές δυνάμεις γύρω από τη Σεβαστούπολη».

Ο εκτελών χρέη προέδρου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει «την επιθετικότητα και την πειρατεία», αναφέρει το Reuters.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ρωσία απείλησε να προχωρήσει στη χρήση βίας εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία, αυτή είναι μια σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Αυτά τα δημοσιεύματα περί απειλών χρήσης βίας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, εάν είναι αληθή, κατά την άποψή μας συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης για την οποία θα καταστήσουμε τη Ρωσία άμεσα υπεύθυνη», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Χάκι σε δημοσιογράφους, ενώ προειδοποίησε τη Μόσχα για περαιτέρω διεθνείς κυρώσεις.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα έχουν μικρή επίδραση, αν δεν συνοδεύονται από την υιοθέτηση και στήριξη της Ευρώπης, δήλωσε γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian.

Κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα: Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ και Μπάιντεν-Μεντβέντεφ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θεωρεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν « ζει πιθανώς σε άλλη πραγματικότητα». Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε της ανάγκης να «προστατευθούν τα συμφέροντα όλων των πολιτών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Κριμαίας, και των πολιτών της Ρωσίας, που βρίσκονται στην Ουκρανία».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε την ρωσική πλευρά να ξεκινήσει ουσιαστικό διμερή διάλογο με την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απειλές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος κατήγγειλε χθες Κυριακή την ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία και αναφέρθηκε σε πιθανές διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. «Εκτιμούμε ότι οι απειλές που εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εναντίον της Ρωσίας όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι απαράδεκτες», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο κατηγόρησε τον Κέρι ότι επανέρχεται σε «στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου» και πως δεν προσπάθησε να κατανοήσει την περίπλοκη διαδικασία που συντελείται στην ουκρανική κοινωνία. «Οι Δυτικοί είναι πλέον σύμμαχοι με πραγματικούς νεοναζί που καταστρέφουν ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγές» λέει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα επέκρινε επίσης τον Αμερικανό υπουργό ότι κλείνει τα μάτια στην «κατάφωρη ρωσοφοβία και τον αντισημιτισμό» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, εκπρόσωποι των οποίων έλαβαν θέσεις εξουσίας στο Κίεβο.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς εκτίμησε ότι η απόφαση κάποιων μελών της G8 να αναστείλουν τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για τη Σύνοδο Κορυφής που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, «δεν βασίζεται πουθενά». Η απόφαση «είναι αβάσιμη» και «βλάπτει όχι μόνο τις χώρες της G8, αλλά επίσης και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», σημείωσε ο Λουκασέβιτς.

Μόσχα: Το Πεκίνο κατανοεί του λόγους για τους οποίους η Ρωσία «παρίσταται» στην κρίση της Ουκρανίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας διαπίστωσαν τη συμφωνία των απόψεών τους για την κατάσταση στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία τους, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σεργκέι Λαβρόφ και Ουάνγκ Γι υπογράμμισαν την «ευρεία συμφωνία των απόψεων της Ρωσίας και της Κίνας για την κατάσταση εντός και γύρω από την χώρα αυτή» και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές επαφές τους για το θέμα αυτό, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει «κατάλληλος χειρισμός» του θέματος με στόχο τη «διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Συμπαράταξη του Πεκίνου με τη Μόσχα θα έχει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια της Ρωσίας να αποτρέψει τη διπλωματική απομόνωση, με την οποία την έχει απειλήσει η Δύση, στήριξη που μπορεί να φανεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου και οι δύο δυνάμεις είναι μόνιμα μέλη με δικαίωμα βέτο.

Μ.Ντράγκι: Οι κίνδυνοι στην ευρωζώνη από την κρίση στην ΟυκρανίαΕξοπλιστικό εμπάργκο κατά της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε συμφωνία για την αναστολή των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για θέματα που αφορούν την έκδοση βίζας κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξετάζεται η επιβολή εξοπλιστικού εμπάργκο, σύμφωνα με προσχέδιο κειμένου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Η Ευρώπη διανύει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνεδριάζει εκτάκτως για την Ουκρανία στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σταϊνμάγερ ανέφερε ότι το σημερινό Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. πρέπει να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα, τόσο προς τη Ρωσία, ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες είναι εντελώς απαράδεκτες, όσο και προς την ουκρανική κυβέρνηση, ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην ανατολική Ουκρανία. Επεσήμανε ακόμη ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να οδηγηθεί στο περιθώριο των εξελίξεων. «Πρέπει να φανούμε πολιτικά ικανοί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να μην παρασυρθούμε στην άβυσσο της στρατιωτικής κλιμάκωσης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Φρανς Τίμερμανς, σχολίασε ότι η επιβολή κυρώσεων θα καταστεί αναπόφευκτη αν η πορεία που έχει επιλέξει η ρωσική ηγεσία συνεχιστεί, ενώ ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο κυρώσεων ως «επιλογή» που εξετάζεται, εναντίον μιας χώρας που έχει παραβιάσει τόσο το Διεθνές Δίκαιο όσο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η σουηδική πλευρά εξέφρασε την απαισιοδοξία της για αποκλιμάκωση της έντασης, αν και χαρακτήρισε ως δυνατή την εξεύρεση λύσης. «Οι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν ότι η στρατιωτική ισχύς δεν είναι τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν φιλίες σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, ενώ εκτιμά ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε πολιτική λύση είναι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και η αποχή τους από παράνομες ενέργειες στο έδαφος μια ανεξάρτητης ευρωπαϊκής χώρας.

Λαβρόφ: Αφήστε στην άκρη τα γεωπολιτικά συμφέροντα για την Ουκρανία.

«Δεν είναι πράξη επιθετικότητας η απόφαση της Μόσχας να αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ απευθυνόμενος στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, στην Γενεύη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, η Μόσχα είχε ως στόχο να αποτρέψει ακροδεξιούς εξτρεμιστές να συνεχίσουν τη χρήση βίας στη χώρα, καθώς και να διευκολύνει τη συμφιλίωση.

«Όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την κατάσταση ως μια πράξη επιθετικότητας, απειλώντας μας με κυρώσεις και μποϊκοτάζ, είναι οι ίδιοι εταίροι που με συνέπεια ενθάρρυναν τις πολιτικές δυνάμεις προσκείμενες σε αυτές, να παραιτηθούν από τον διάλογο και να αγνοήσουν τις κοινωνικές ανησυχίες νότια και ανατολικά της Ουκρανίας με αποτέλεσμα την πόλωση της ουκρανικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Λαβρόφ και κάλεσε τις χώρες της Δύσης «να βάλουν στην άκρη τους γεωπολιτικούς υπολογισμούς και να σκεφτούν τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού».

Η Gazprom προειδοποιεί την Ουκρανία

Για αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου προειδοποιεί την Ουκρανία η Gazprom. Η ρωσική εταιρία προειδοποίησε την Ουκρανία ότι ενδέχεται να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου που της παρέχει μόλις ολοκληρωθεί το α’ τετράμηνο του 2014. «Η κατάσταση με τις πληρωμές είναι ανησυχητική. Η Ουκρανία πληρώνει αλλά όχι όπως θα θέλαμε […] Εξακολουθούμε να εξετάζουμε αν θα παρατείνουμε τις συμφωνημένες τιμές στο επόμενο τετράμηνο του έτους», δήλωσε ο Αντρέι Κρουγκλόφ επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Gazprom. Εξάλλου, ο Κρουγκλόφ διαβεβαίωσε ότι η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας διεξάγεται κανονικά.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της ημέρας αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία.

Οι Ρώσοι, επικήρυξαν σήμερα τον ηγέτη του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία Ντμίτρι Γιάρος, μετά το κάλεσμα που έκανε στον διαβόητο τρομοκράτη Ουμάροφ, ενάντια της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής των εθνικιστών στην Ουκρανία, κατηγορείται από εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας για δημόσια υποκίνηση τρομοκρατικής δραστηριότητας αλλά και για υποκίνηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Μάρκιν, μέλους της ρωσικής επιτροπής.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Δεξιού Τομέα Ντμίτρι Γιάρος κάλεσε τον Ουμάροφ να αναλάβει δράση κατά της Ρωσίας με ανάρτηση στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

Στη ανάρτηση αναφέρεται ότι «πολλοί ένοπλοι Ουκρανοί στήριξαν τους Τσετσένους μαχητές στον αγώνα τους κατά των Ρώσων και τώρα ήρθε η ώρα να στηρίξουν αυτοί την Ουκρανία» και στη συνέχεια καλεί τον Ουμάροφ να «ξεκινήσει τον αγώνα του και να αδράξει τη μοναδική ευκαιρία του να νικήσει τη Ρωσία».

Το ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Σβομπόντα (Ελευθερία) και το ακροδεξιό κόμμα Πράβι Σέκτορ ( Δεξιός Τομέας), που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στην Ουκρανία, έχει καλέσει γενική κινητοποίηση, μετά την έγκριση του αιτήματος Πούτιν για στρατεύματα στην Κριμαία.

«Αυτός είναι ο πόλεμος! Η ουκρανική κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό» ανέφερε ο Σβόμποτα σε μία ανακοίνωσή του όπου καλούσε τον μεταβατικό πρόεδρο Αλεξάντρε Τουρτσίνοφ να θεωρήσει πως η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και να ξεκινήσει μία γενική κινητοποίηση.

Το κόμμα Δεξιός Τομέας, ένα ακροδεξιό κόμμα που πρωταγωνίστησε κατά τη διάρκεια των φονικών συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας τις τελευταίες αυτές εβδομάδες στο Κίεβο κάλεσε, από την πλευρά του, τους υποστηρικτές του να «κινητοποιηθούν και να πάρουν επειγόντως τα όπλα» μπροστά στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας.

Τιμοσένκο: Ο Πούτιν ξέρει ότι κήρυξε τον πόλεμο και στις ΗΠΑ και στην Βρετανία

Για κήρυξη πολέμου και κατά των εγγυητριών δυνάμεων της Ουκρανίας κάνει λόγο η πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία σε βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπό της υποστηρίζει πως η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ επιτρέπει αυτήν την «ρωσική επιθετικότητα», η οποία, όμως, κατά την άποψή της θεωρεί πως ενδεχόμενη ένοπλη σύρραξη θα βλάψει την ίδια την Ρωσία, αφού οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανέλαβαν να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας το 1994, όταν η πρώην σοβιετική δημοκρατία αποκήρυξε τα πυρηνικά όπλα.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει καλά ότι κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον μας, κήρυξε επίσης τον πόλεμο στους εγγυητές της ασφάλειάς μας, δηλαδή στις ΗΠΑ και τη Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα περάσει αυτή την κόκκινη γραμμή. Αν το κάνει, θα χάσει».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια παρακολούθησε ο Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολεμικές προετοιμασίες στην Κριμαία – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προειδοποιούν αλλά ανένδοτοι οι Ρώσοι! Δείτε live από την Ουκρανία

Μέρκελ: Δεν είναι αργά για πολιτική λύση στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Σε πλήρη ετοιμότητα η στρατιωτική μηχανή της Μόσχας-Σκληραίνει τη στάση της η Δύση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
ελλαδα, ρωσία, ηπα, τραπεζες, οηε, επιρροή, βαν, υπουργοι, μμε, reuters, guardian, μερκελ, διαδηλωσεις, βρυξέλλες, λύση, αποσυρση, δραση, νατο, βιντεο, live, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, ομπαμα, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, υιοθετηση, βιντεο, χωρες, ρωσία, το θεμα, δημοκρατια, ηγεσια, ηγετης, ηνωμενα εθνη, ηπα, θαλασσα, θεμα, μμε, οηε, ουκρανια, ρωσικα, ωρα, guardian, reuters, αυξηση, ανγκελα μερκελ, εβδομαδες, βετο, βοηθεια, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονοτα, γεγονος, δευτερα, δειτε, δειχνει, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ειπε, εξελιξη, επικοινωνια, επιρροή, εταιρια, ευρωπη, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, ισχυς, κυβερνηση, κιεβο, κομμα, λαθος, λύση, λογο, ματια, μηνυματα, μοιρα, μοσχα, μυτη, νατο, ουασιγκτον, ουσιαστικο, πεκινο, πεμπτη, πουτιν, πρωταγωνιστες, συνεχεια, σοτσι, τιμη, υπουργειο εξωτερικων, ωρα ελλαδας, βαν, βηματα, δικαιωμα, δικαιωματα, εκκλησιες, εξεταστικη, ενωση, ηγετες, χωρα, υπουργειο, κυριακη, μπροστα, πληροφοριες, ρωσοι, θεματα, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα