Με 154 «ΝΑΙ» πέρασε το άρθρο 18 για τις άδειες των καναλιών

Υπερψηφίστηκε με την στήριξη των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η διάταξη με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότηση τους.

Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές ενώ 115 δήλωσαν κατά της

διάταξης.

Ανάμεσα σε αυτούς που καταψήφισαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίστηκε «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

Αρκετές απουσίες σημειώθηκαν και από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ ενώ εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη απόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Νίκη Φούντα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατέθεσε τροποποίηση της διάταξης, σύμφωνα με την οποία επισπεύδεται κατά έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31/12/2014, η προθεσμία που είχαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τακτοποιήσουν τις νομικές εκκρεμότητες τους για να έχουν τη δυνατότητα ψηφιακής αδειοδότησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι για τελευταία φορά τάσσεται υπέρ της παράτασης και προειδοποίησε ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας το κόμμα του δεν θα δώσει «λευκή επιταγή» και «συγχωροχάρτι».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Βασίλης Καπερνάρος εξέφρασε την αντίθεση του κάνοντας λόγο για παγίδα, καθώς, όπως είπε, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν λειτουργούν νομίμως όπως αναφέρεται στο άρθρο αλλά νομιμοφανώς.

«Συμφωνούμε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά τώρα θα δοθεί λύση. Υπάρχει η δέσμευση του υπουργού, έγινε η βελτίωση, πρέπει να πάμε στην ψηφιακή εποχή και τα θέματα θα ρυθμιστούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία» υπογράμμισε, από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Κατά της διάταξης τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι υπάρχει φωτογραφική διάταξη που καλύπτει κατά 10 μέρες τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης ενώ θέτει εκτός ψηφιακής εποχής την ΕΡΤ.

The post Με 154 «ΝΑΙ» πέρασε το άρθρο 18 για τις άδειες των καναλιών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα