Μανιτάκης: Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την απομάκρυνση από το Δημόσιο συνολικά 15.000 υπαλλήλων, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Μανιτάκης μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μανιτάκης, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέσα στο 2014 οι υπόλοιποι 11.000, προσθέτοντας πως μεγάλο μέρος αυτών θα φύγει από το Δημόσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς

όμως να διευκρινίσει ακριβώς το πότε.

Επίσης, είπε ότι οι πρώτοι υπάλληλοι που θα φύγουν θα είναι εκτός από τους επίορκους και εκείνοι των οποίων οι υπηρεσίες ή οι οργανισμοί καταργούνται.

Όσον αφορά τα κενά που θα δημιουργηθούν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι θα ισχύσει η δέσμευση ένας προς ένα. Δηλαδή για κάθε μια αποχώρηση, μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ενώ διευκρίνισε πως μέσα στο 2013 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι τον Ιούνιο 12.500 υπάλληλοι και άλλοι τόσοι μέχρι το Δεκέμβριο.

Στο περίφημο πολυνομοσχέδιο θα ενταχθεί και η ρύθμιση για την επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι επίορκοι.

Αυτό θα γίνεται σύμφωνα με το υπουργείο με την απευθείας προσφυγή για οριστική απόφαση στο ΣτΕ οι υπάλληλοι που έχουν ήδη τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά με οριστική παύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα