Μάχη κατά της ανεργίας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

ανεργια

Τη δυνατότητα να επιμορφωθούν, για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας ή να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση, θα έχουν άνεργες και άνεργοι στο πλαίσιο προγράμματος, που συντονίζει το Κέντρο Εργάνη στο δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της κατάστασης 180 ανέργων του δήμου, που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι άνεργοι θα προετοιμαστούν συστηματικά μέσω πολυεπίπεδων εξειδικευμένων παρεμβάσεων που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την προώθησή τους σε κατάρτιση, αλλά και στην αγορά εργασίας.

Όσες και όσοι θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση θα υποστηριχθούν παράλληλα, στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων με προοπτική την χρηματοδότησή τους.

Τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν αφορούν την κατάρτιση 20 ανέργων για στελέχη κοινωνικών δομών και παροχής κοινωνικής φροντίδας και άλλων τόσων για στελέχη επιχειρήσεων εστίασης ή τουριστικού ενδιαφέροντος. Τα προγράμματα επιμόρφωσης, εξάλλου αφορούν τη δημιουργία επιχειρήσεων από 40 άνεργους, κοινωνικών επιχειρήσεων από 40 άνεργους, υποστήριξης κοινωνικών δράσεων για 40 νέους άνεργους επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών, καθώς και πράσινης ενέργειας για 20 νέους άνεργους επιστήμονες, αποφοίτους Πολυτεχνικών σχολών ή σχετικών σχολών ΤΕΙ .

Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα