Μ. Καραμολέγκος: «Με έσωσε η πίστη μου»

Ολοι είδαμε κι ακούσαμε για την απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία Μ. Καραμολέγκου και χαρήκαμε την επιτυχή έκβασή της χάρη στη δική του ψυχραιμία και τους δικούς του χειρισμούς.

Ωστόσο αυτό που πέρασε στα ψιλά είναι η δύναμη που όπλισε τον επιχειρηματία να παραμείνει ψύχραιμος και να οδηγήσει ο ίδιος τον ένα εκ των απαγωγέων του στο αστυνομικό τμήμα.

«Η πίστη μου με έσωσε», είπε σήμερα ο κ. Καραμολέγκος απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους!

Και είναι πολύ παρήγορο, στην Ελλάδα του 2014,

που ο λαός μας δοκιμάζεται και οι αλλοδαποί γίνονται απαγωγείς για να πιάσουν στα χέρια τους “εύκολο χρήμα”, ένας άνθρωπος του επιπέδου του Καραμολέγκου, που πέρασε μία τόσο τρομακτική και επικίνδυνη περιπέτεια να βγαίνει και να ομολογεί μετά με παρρησία: «Με έσωσε η πίστη μου. Ήταν θέμα να βρείς την ψυχική ηρεμία και να επιβιώσεις. Αν δεν έχεις πίστη, δεν μπορείς να το επιτύχεις! Η δύναμη ψυχής και η πίστη μου με βοήθησαν πολύ».

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της Τρόικας, στην Ελλάδα της πείνας , της ανέχειας και των αυτοκτονιών, στην Ελλάδα των απαγωγών και της τρομοκρατίας, στην Ελλάδα που αποστέλλονται σφαίρες σε φάκελα και απειλούνται ζωές, σε αυτή την Ελλάδα είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που εκ πρώτης όψεως έχουν λύσει τα προβλήματα επιβίωσης και να ομολογούν δημοσίως την πίστη τους στον Θεό.

Ο Μεγάλος απών της εποχής μας Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνήθιζε να λέγει για ανάλογα γεγονότα:

«Προς Θεού, μη σβήσετε ποτέ το καντήλι της ελπίδας, σε όσο δύσκολη θέση κι αν έλθετε! Μην αμφιβάλλετε για τη δύναμη της προσευχής. Ο Θεός θα ανταποκριθεί αμέσως στο κάλεσμά σας και θα σας ικανοποιήσει προς το συμφέρον της αιτήσεως! Ο Θεός έχει πάντα το δικό Του σχέδιο για μας».

Και αυτό ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος, αν δεν το ήξερε μέχρι τώρα, μετά απ´αυτή την περιπέτεια το έμαθε καλά!

The post Μ. Καραμολέγκος: «Με έσωσε η πίστη μου» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα