Λογοτεχνική γιορτή με 19 συγγραφείς

Μια πολυεθνική λογοτεχνική γιορτή στήνει στην Τήνο το περιοδικό «Δέκατα», μέσω του 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου, από 26 έως 28 του μήνα, με τη συμμετοχή δεκαεννέα συγγραφέων και ποιητών από δεκατέσσερις χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το φετινό φεστιβάλ διεξάγεται σε πολύ δύσκολους

καιρούς και οι διοργανωτές διακηρύσσουν ότι «η λογοτεχνία μάς δίνει δύναμη να αντέχουμε όσα τρέχουν γύρω μας, το βιβλίο είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα και μας ανοίγει μια διέξοδο, μας οδηγεί σε πιθανότητες έξω από την καθημερινότητα».
Εισηγήσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες (στη γλώσσα του ο κάθε συγγραφέας και ποιητής), συνάντηση του κοινού με τους συγγραφείς, μουσική και χορευτικά συγκροτήματα του νησιού, συνιστούν το περιεχόμενο του φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα (Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού), σε υπαίθριο θέατρο στο χωριό Βωλάξ και στην κεντρική πλατεία του χωριού Πύργος.
Αραβική ποίηση
Η Παρασκευή 27 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στην αραβική ποιητική άνοιξη, με Αραβες ποιητές από Αίγυπτο, Μαρόκο, Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη και Ιράκ. Συμμετέχουν ακόμη συγγραφείς και ποιητές από ΗΠΑ, Ελβετία, Ουκρανία, Γαλλία, Κύπρο, Κροατία και Αλβανία. Από την Ελλάδα παίρνουν μέρος οι Ιωάννα Καρυστιάνη, Κώστας Μουρσελάς, Κώστας Κατσουλάρης, Βαγγέλης Ραπτόπουλος και Γιάννης Ευθυμιάδης.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η μεγάλη λίστα με τα υποψήφια βιβλία για το Athens Prize, που έχει καθιερώσει το περιοδικό «Δέκατα». Η μικρή λίστα θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα