Λεωφορεία χωρίς οδηγούς στους δρόμους των Τρικάλων

Τη δική τους «επιστροφή στο μέλλον» θα ζήσουν σύντομα οι κάτοικοι στα Τρίκαλα αφού αφού λεωφορεία χωρίς οδηγό θα αρχίσουν να κινούνται στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για αυτοματοποιημένα οχήματα, τα οποία θα κινούνται απουσία οδηγού αναμένεται να κάνουν σε λίγο καιρό την εμφάνιση τους στα Τρίκαλα,

καθώς η πόλη επελέγη για ευρωπαϊκός πιλότος του προγράμματος CityMobil2, ενώ αναμένεται ν ακολουθήσουν το πρωτότυπο εγχείρημα άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοματοποιημένα συστήματα μεταφορών μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις δημόσιες μεταφορές όπου υπάρχει χαμηλή ζήτηση για μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εταιρία e-Trikala, η οποία κατά 99% ανήκει στο δήμο Τρικκαίων και το 1% στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων, σε συνεργασία με με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατέθεσε πρόταση για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την πόλη να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία από τις δώδεκα συνολικά υποψήφιες. Οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση έχουν ήδη δρομολογηθεί πόλη, ενώ έχει καθοριστεί η προτεινόμενη διαδρομή 1,2 χιλιομέτρων στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, κατά την οποία θα γίνονται έξι στάσεις.

The post Λεωφορεία χωρίς οδηγούς στους δρόμους των Τρικάλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα