Ti λεει ο σεισμολογος λεκκας για την πιθανοτητα ενος νεου μεγαλου σεισμου...

21:48 7/2/2014 - Πηγή: Fimotro
«Η σεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, ...
ωστόσο τόνισε πως η πιθανότητα ενός νέου μεγάλου σεισμού στο νησί είναι εξαιρετικά μικρή.
«Οι σεισμοί της 26ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου στην Κεφαλονιά είναι αποτέλεσμα έντονων γεωδυναμικών διεργασιών που εξελίσσονται στην Κεφαλονιά, που χαρακτηρίζεται
από τη υψηλότερη σεισμική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Με βάση τις επιστημονικές γνώσεις σε διεθνές επίπεδο και την ανάλυση όλων των δεδομένων η πιθανότητα ενός νέου μεγάλου σεισμού είναι εξαιρετικά μικρή. Οι συνεχόμενες δονήσεις εκτονώνουν τις σεισμικές διεργασίες. Η σεισμική ακολουθία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Το νησί είναι απόλυτα δικτυωμένο με κάθε είδος σεισμολογικού οργάνου που παρακολουθούν αδιάλειπτα και καταγράφουν τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί» δήλωσε ο κ. Λέκκας και αποσύνδεσε τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αμφίκλεια και στη Ζάκυνθο.
Για το σεισμό 4,4 βαθμών Ρίχτερ στην Αμφίκλεια υποστήριξε ότι αποτελούν καθυστερημένη σεισμική ακολουθία των δονήσεων του περασμένου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Επίσης με το σεισμό 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση με το σεισμό της Κεφαλονιάς.
Έχουν γίνει 2.500 συνολικά αυτοψίες όπου ένα στα δύο σπίτια στο Ληξούρι κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και ένα στα τρία στο Αργοστόλι.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα