Προσαγωγή υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στην Λάρισα – Νέες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης (Συνεχής ενημέρωση)

Βομβιστική ενέργεια με συγκεκριμένο στόχο, θεωρείται η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, στην οποία διαμένει εισαγγελέας, η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας, που τα πυροδότησαν

με βραδύκαυστο φιτίλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας δεν έμενε στην πολυκατοικία καθώς βρίσκεται σε άδεια και έχει ήδη έχει αποσταλεί αστυνομική προστασία για να την συνοδεύει στις μετακινήσεις της.

Στο μεταξύ, έχει γίνει και προσαγωγή ενός 39χρονου ο οποίος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία καθώς επάνω στον ύποπτο δεν βρέθηκαν στοιχεία της ταυτότητας του και στις επίμονες ερωτήσεις για το πως βρέθηκε στην περιοχή απαντούσε «δεν θυμάμαι». Ο συλληφθείς μόλις είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν πέταξε με δύναμη το κινητό του τηλέφωνο στο έδαφος και το πατούσε για να το καταστρέψει κάτι που τελικά και κατάφερε.

Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν το χώρο. Οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άνδρα, 39 ετών, ο οποίος κινούνταν ύποπτα σε μικρή απόσταση από το χώρο της έκρηξης.

Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερισμάτα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

Φωτογραφίες: larissanet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα